A Sharp is bizalmat szavazott a Transmetának

Kiss Ádám Zoltán Kiss Ádám Zoltán , 2001. május 17. 17:52
A Transmeta folytatja együttműködési kapcsolatainak bővítését, megállapodást írt alá a Sharp-al, egy új Transmeta alapú notebook gyártására.
A lendületesen fejlődő processzorgyártó az NEC, a Fujitsu, a Sony, a Toshiba, és a Hitachi után újabb gyártót győzött meg termékei előnyeiről, így a Sharp Mebius PC-SX1-H1 notebookja június 30-án Japánban a Transmeta Crusoe processzorának 600 MHz-es változatával kerül a boltokba. Az amerikai bemutató időpontja még nem végleges, de a tapasztalatok szerint a Japánban megjelenő modellek az USA-ban is forgalomba kerülnek, csak néhány hónappal később.

A processzorpiacot uraló Intel és AMD fölényének megtörésére törekvő Transmeta legfőbb értékesítési érve processzorainak alacsonyabb energiafogyasztása, így használatuk esetén a notebookok megnövekedett működési ideje. A mostani megállapodás csupán egy nappal követi a Sony bejelentését, miszerint a cég újabb Transmeta alapú berendezés piacra dobását tervezi júniusban 2000 dolláros áron. Bár eddig a nagy amerikai gyártók nem kötöttek szerződést a processzorgyártóval, a japán bevitel révén a vállalat helyzete megalapozott az USA-ban.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38