A lengyel TPSA többségi részt vesz a Wirtualna Polskában

MTI Sajtóadatbank, 2001. május 23. 17:05
Lengyelország vezető távközlési csoportja, a Telekomunikacja Polska (TPSA) keddi bejelentése szerint többségi rész felvásárlásában állapodott meg az ország második legjelentősebb internetportáljában, a Wirtualna Polskában.
Az előzetes megállapodás még a pénzügyi részletek kidolgozására és versenyhatósági jóváhagyásra vár. Annyi máris tudható, hogy a TPSA - amelynek stratégiai részvényese a France Télécom – 50 százalék plusz egy részvényhez jut, részben új kibocsátású, részben régi részvények felvásárlásával.

A TPSA - amely már eddig is Lengyelország vezető internetszolgáltatója - elemzők szerint jó stratégiai lépést tett a felvásárlással. Bár a TPSA részvényei a délelőtti kereskedésben a bejelentés hírére csak 0,5 százalékot erősödtek, szakértők szerint a befektetés hosszú távon hozza meg gyümölcsét. Ugyanakkor a Wirtualnát jelenleg ellenőrző Prokom cég részvényei 7,1 százalékos emelkedéssel a reggeli kereskedésben háromhavi csúcsot döntöttek, s kora délutánra is 6,3 százalékos nyereséget mutattak.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59