Beszélő SMS

Kollár Csaba, 2001. május 23. 18:23
Egy most bemutatott technológia lehetővé teszi, hogy SMS-ünket elküldjük bármely telefonra, legyen az mobil vagy vezetékes. Egy kellemes női hang tolmácsolja üzenetünket, sőt figyelembe veszi az üzenetben levő smileykat is.
A norvég NST elsősorban a hangtechnológiára specializálódott. A most bemutatott SMS szolgáltatás neve Vera Vox. Vox kisasszony egy fiatal, virtuális hölgy, akinek a segítségével elmélyíthetjük a kapcsolatot azokkal is, akiknek SMS-t küldünk, de valamilyen oknál fogva nem tudják azt fogadni. Vera Vox lehetőséget biztosít az SMS-ek küldésére mobiltelefonon, illetve weben keresztül, amit néhány percen belül hallható üzenetté alakít. Felvetődhet a kérdés, hogy miért éppen hölgy, s nem úr tolmácsolja az üzenetünket. Az NST marketingigazgatója, Ben-Erik Næss szerint azért, mert „nem véletlen, hogy választásunk a női hangra esett. Felmérésünk szerint ugyanis az emberek jobban szeretik, és jobban is figyelnek a női hangra, mint a férfira. A női hang kellemesebben cseng, és a férfiak – akiknek a szolgáltatást terveztük – ezáltal jobban emlékeznek az auditív üzenetre.”

Næss rajtuk kívül még egy hasonló szolgáltatásról tud Németországban, de ahogy elmondta, az nem annyira fejlett, mint a Vera Vox. A Vera Vox jelenleg csak Norvégiában vehető igénybe, de a tervek szerint a közeljövőben már Svédországban, Dániában és Angliában is elérhető lesz. A szolgáltatás másik nagy előnye, hogy teljesen kompatibilis a különféle operátorokkal.

A norvégiai szolgáltatás díja 1 dollár, illetve 1,25 euró. Csatlakozásunkat követően kapunk egy jelszót SMS-ben. Ha üzenetet akarunk küldeni, akkor azt a Vera számára küldhetjük el. Elemzők véleménye szerint a Vera Vox még nem egy teljesen kiforrott alkalmazás, számos gond van a weben, de mobilon keresztül viszonylag jól működik. Vera hangja is elfogadható, bár egyesek túl fémesnek, gépiesnek tartják, de elég tiszta ahhoz, hogy érthető legyen, és elég intelligens is ahhoz, hogy érzékeltetni tudja a különféle jeleket:-)

Kulcsszavak: mobiltelefon +fohir SMS

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50