"Vezeték nélküli" jogi ismeretek Stanfordban

Kollár Csaba, 2001. május 24. 19:12
A Palm, a jogi tartalmi szolgáltató, a West Group és a Stanford Law School közösen tettek egy vezetéknélküli-kezdeményezést, melynek értelmében együttesen tanítják a joghallgatókat az új technikára.
A Dél-dakotai Egyetem minden hallgatója Palm PDA-t kap a következő szemesztertől. A tekintélyes Stanford Law School csatlakozik ehhez a vezetéknélküli-akcióhoz, és bemutat egy tesztprogramot, aminek a segítségével a joghallgatók a szaktantárgyat a vezeték nélküli eszközön könnyebben sajátíthatják el.

A stanfordi egyetem hat hónapra tervezett vezeték nélküli technológiai fejlesztésének alapgondolata az, hogy az elfoglalt joghallgatók kommunikációját előmozdítsa, segítse a különféle kutatásokat és a felkészülést a vizsgákra, valamint támogassa a tanulmányokat. Az 50 kísérleti személyből álló csoportot Mitch Davis, az egyetem információs központjának vezetője, illetve az Information Systems dékánhelyettese irányítja, mindezt úgy, hogy a program illeszkedjen az intézmény átfogó egyéb vezeték nélküli fejlesztéseihez is.

Az amerikai elektronikus információs megoldásokat fejlesztő West Group megítélése szerint „nincs abban semmi különös, hogy egy egyetem és egy profitorientált cég együttműködési megállapodást köt. Az egyetemi hallgatóknak meg kell tanulniuk az új technológiákat – így a vezeték nélküli eszközök – használatát, hogy amikor végeznek, már megfelelő kultúrával rendelkezzenek a kommunikációs eszközt illetően. A joghallgatók ezáltal könnyebben tudják majd karrierjüket építeni, és felhasználni mindazt a lehetőséget, amit egy eszköz kínál a számukra.”

A programban részt vevő diákoknak 100 dollárt kell fizetniük, amiért a részvételen kívül kapnak egy Palm VIIx-t, egy hordozható billentyűzetet, letölthetnek szoftvereket, valamint hat hónapon keresztül csatlakozhatnak a vezeték nélküli hálózathoz. A program befejezését követően a résztvevők megtarthatják a termékeket, de a csatlakozásért már fizetniük kell.

Az amerikai törvényhozási rendszer nagy figyelmet fordít a jogszerűségre és az új technológiák használatára, így érthető az érdeklődés a program iránt. A jogot végzett emberek számára elengedhetetlen, hogy mindig naprakész tudással rendelkezzenek, aminek frissítésében, az új anyagok bárhol, bármikor történő elérésében a vezeték nélküli kommunikációs eszközök sokat segíthetnek.

Kulcsszavak: +fohir pda felsőoktatás Palm

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55