A PSINet csődvédelmet kért

Kiss Ádám Zoltán Kiss Ádám Zoltán , 2001. június 6. 15:23
A PSINet folyamatos pénzügyi gondjai odáig juttatták a vállalatot, hogy kénytelen volt saját maga és 24 amerikai leányvállalata estében csődvédelmi eljárást kezdeményezni az amerikai csődvédelmi törvény, az úgynevezett Chapter 11 jegyében, négy kanadai leányvállalat pedig a kanadai törvények szerint kezdeményezett hasonló eljárást.
A PSINet bejelentette, hogy eladja kanadai és latin-amerikai érdekeltségeit, ennek jegyében szándéknyilatkozatot írt alá a kanadai Telus mobilvállalattal kanadai érdekeltségeinek és tulajdonának eladásáról - adta hírül a CNet. A cég panamai tulajdonrészeit tőzsdei adásvétel keretében a REE Panama vásárolta meg, és Puerto Ricóban is befejezték az érdekeltségek eladását.

A PSINet szerencséje az elmúlt évben fordult rosszra, a vállalat múlt hónapban bejelentette, hogy nem tudja kifizetni a cég értékpapírjai után májusra esedékes 20,1 millió dollárt, és nem képes eszközbeszállítóinak a berendezések utáni bérleti díjakat megfizetni. Ezek a ki nem fizetett összegek hozzáadódtak ahhoz a 68,1 millió dollárhoz, melyet a cég a gyártóktól kapott kölcsön berendezések vásárlására. A technológiai piac lelassulása a legnagyobbakat is komolyan érintette, nehézségekről számolt be a Cisco Systems, a Nortel Networks, a Lucent Technologies, az AT&T és a Worldcom is. A PSINet közleménye szerint minden érdekeltségébe tartozó vállalat zavartalanul tovább folytatja a szolgáltatásait, mivel a csődvédelmi eljárás kezdeményezésekor ezek a vállalatok 300 millió dollárral rendelkeznek készpénzben, átváltható fizetőeszközben, vagy azonnali bevételeket várnak rövid távú befektetéseikből és áruba bocsátható egyéb forrásaikból.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59