A Palm is részt vesz a Bluetooth-piacon

Kollár Csaba, 2001. június 7. 19:04
Továbbra is szeretnénk maximálisan megfelelni fogyasztóink elvárásainak, ezért a jövőben kéziszámítógepeink Bluetooth-kompatibilissé tétele az egyik legfontosabb feladatunk – nyilatkozta Michael Maze, a Palm műszaki vezetője.
A Palm ma mutatta be a monte-carlói Bluetooth Congress 2001-en a Palm Bluetooth Cardot, amelyet elsőkét a m500 és m505-ös modelleknél lehet használni. A kártya bélyeg méretű, segítségével 10 méteres körzetben lehet kommunikálni vezeték nélkül Bluetooth-kompatibilis eszközökkel, mint pl. mobiltelefonok, laptopok, nyomtatók. A Bluetooth segítségével megváltoztathatjuk munkánkat, megoszthatjuk az információkat egymással – állítja John Cook, a Palm másik vezetője. Majd hozzáteszi: „ha a Bluetooth-kompatibilis eszközök az eddiginél elterjedtebbek lesznek, akkor ezek arra fogják ösztönözni az embereket, hogy a termékek és a szolgáltatások új csoportjait használják majd, amelyek jelentős részét mi adjuk a számukra. A Bluetooth új korszakot nyit a gépek közötti kommunikációban és segíti az emberek közötti együttműködést.”

A Bluetooth nem aratott olyan hamar sikert, mint ahogy azt előzetesen megjósolták, viszont e technológia a jövőben komoly szerepet kaphat a vezetéknélküli elektronikus eszközök összekapcsolhatóságában. A Palm Bluetooth Cardot nem csak a Palm modelljeihez lehet majd csatlakoztatni, hanem pl. az Ericsson R520-hoz is. A Palm reményei szerint a Bluetooth Card, a Toshiba együttműködésének köszönhetően, a céget a Bluetooth-piacon vezető szerepbe helyezheti.

Kulcsszavak: Bluetooth Palm +fohir

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36