Az interneten is szövetségre lép az SAP és az IBM

MTI Sajtóadatbank, 2001. június 14. 07:27
A két informatikai óriás, az SAP és az IBM az interneten is jelentékenyen szeretné kiépíteni szövetségét - jelentették be a cégek.
A lépéssel a cégek elektronikus üzletbonyolítás és -irányítás iránti igényeinek szeretnének megfelelni: ehhez a teljeskörű online platformot, a mySAP.com-ot az IBM infrastruktúráján keresztül használhatják. Az együttműködés keretében a mintegy ötezer IBM-tanácsadó felét a walldorfi SAP elektronikus üzleti termékeire is kiképzik.

A 20 éve fennálló együttműködés két évvel ezelőtt az adatbankok kooperációjával kiszélesedett, s ezzel az IBM piaci részesedését a piaci szegmensben 10-ről 15 százalékra tudta növelni.

Az együttműködésben külön csoport foglalkozik azzal, hogy a két cég ne teremtsen konkurenciát egymásnak. Szakértői vélekedés szerint ugyanis az információtechnológiában az együttműködés és a verseny közel állnak egymáshoz, elsősorban azért, mert a stratégiai szövetségek - nagy számuk miatt - legtöbbször egyáltalán nem jelentenek kizárólagos együttműködést.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50