Székesfehérváron is ADSL-szolgáltatást indított az EnterNet 2001 Kft.

, 2001. június 18. 17:31
Budapest után Székesfehérvár legnagyobb részén is elérhető az EnterNet 2001 Kft. különböző felhasználói igények szerint három csomagban összeállított ADSL-szolgáltatása. Különleges kedveszményként az EnterNet ADSL csomagokat bárki havidíj-mentesen (kiépítési díj ellenében) kipróbálhatja 1 hónap időtartamra.
A szolgáltatásuk fő eleme a megszakításmentes kapcsolat, és - hazánkban egyedülállóan - a fix IP cím, melynek köszönhetően az Üzleti ADSL csomagot választó partnereik akár teljes hálózatukat rákapcsolhatják az ADSL vonalra, ezzel a mintegy bérelt vonalként működő kapcsolattal csatlakozhatnak a világhálóra. Az Irodai ADSL csomag tervezhető költségű internetelérést tesz lehetővé kisebb vállalkozások, irodák számara. A Családi ADSL csomagot pedig azon családok számára ajánlják, ahol az internet használata mindennapos tevékenységgé vált, megfizethető, csupán havi nettó 9990 forintos havidíjért.

Az ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line - aszimmetrikus digitális előfizetői vonal) technológia segítségével a hagyományos vagy ISDN telefonvonal, mint átviteli eszköz nagysebességű digitális vonallá alakul át. Ez lehetővé teszi, hogy a kapcsoltvonali eléréshez képest 7-szer gyorsabban internetezhessünk külön vonal kiépítése és telefonforgalmi díj nélkül. (Az „aszimmetrikus” jelző tartalmilag azt jelenti, hogy az internetkapcsolatnál a le- és feltöltési sebesség különböző.)

A teljes egészében magyar tulajdonú EnterNet 2001 Kft. tavaly februárban alakult országos szintű internetszolgáltatásra. Az országos hálózat kiépítésébe, a cég központjának kialakításába és a technikai háttér megteremtésébe eddig mintegy egymilliárd forintot fektettek. Hálózati infrastruktúrájukat szinte teljes egészében a Lucent Technologies és az Avaya eszközeire alapozták. Terveikben szerepel, hogy ez év végére elérjék a 20 ezer előfizetőt, s rövid időn belül az elsők közé kívánnak kerülni a hazai internetszolgáltatók ranglistáján.

Kulcsszavak: ADSL Enternet 2001

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36