Harmincezer Oracle-hívő a konferencián

Vértes János, 2001. június 20. 08:21
Kedd reggel Sergio Giacoletti, az Oracle EMEA ügyvezető elnökhelyettese nyitotta meg az Oracle Open World konferenciát Berlinben, előbb egy sajtótájékoztatóval, ahol az üzleti eredményeket összegezte, majd egy úgynevezett "keynote előadással" a nagyközönség előtt.
A pénzügyi eredmények a vártnál némileg jobban alakultak. A negyedik negyedév nyeresége 855 millió dollár, ez részvényenként egy centtel jobb a várakozásnál. A 3,3 milliárd dolláros utolsó negyedév 11 milliárdra növelte az éves forgalmat, ez hét százalékos növekedés, míg az eredmény 25%-kal nőtt, s így 2,6 milliárdos nyereséggel zárta az évet az Oracle, ami 0,44 dollárnak felel meg részvényenkent.

A rendezvényt megnyitó előadásában Sergio Giacoletti köszöntötte a konferencia harmincezer regisztrált résztvevőjét, akik közül tízezren vesznek részt a központi, berlini eseményen, húszezren pedig a szatellit eseményeken Milánóban, Madridban és Párizsban.

Az Oracle elnökhelyettese a nehéz gazdasági helyzetet érzékeltetve bemutatta, hogy 1999-ben miként torpant meg a dot-com cégek számának gyarapodása, ez a szám az akkor mar több mint 300 százalékról erősen csökkeni kezdett, és ma már az 50% felé tart. Ugyanakkor ezt a haranggörbét erőteljesen metszi egy exponenciális görbe, amely az internet hostok számának növekedését mutatja, s ahol nincs megtorpanás.

Sergio Giacoletti úgy véli, az internetre éppen ezért továbbra is érdemes építeni, hiszen a telefonhoz, televízióhoz hasonlóan ez is olyan technológiai vívmány, amely alapvetően változtatja meg a gazdaságot, a kultúrát, s vele az emberek életét is. Erre építve harangozta be előre az Oracle elnökhelyettese a cég holnapi bejelentését, az Oracle 9i integrált rendszert, amely az adatbázis-kezelőre építve az alkalmazástól a fejlesztésig teljes körűen támogatja az internetre építő gazdaságot.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50