Knorr Capital: 2 millió eurós tőkebefektetés

MTI Sajtóadatbank, 2001. június 22. 08:39
A Knorr Capital Partner Kft. kockázati tőkebefektető társaság az idén mintegy 2 millió eurót fektet internetszolgáltatással foglalkozó magyarországi cégekbe - közölte Futász Dezső, a társaság ügyvezető igazgatója.
A csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón az ügyvezető elmondta, hogy a kockázati tőkebefektetések már előkészítés alatt vannak, s várhatóan két internetes cégbe 1-1 millió eurót invesztálnak.

A Knorr Capital Partner Kft. a németországi székhelyű Knorr Capital Partner AG 90 százalékos tulajdonában van, míg 10 százaléknyi részesedést Futász Dezső birtokol. A magyarországi leányvállalatot nemrégiben jegyezte be a cégbíróság. A kft. lényegében ezzel egy időben egyebek mellett átvette németországi anyavállalatának legjelentősebb magyarországi kockázati tőkebefektetését, amelyet 1999-ben a szintén internetes alkalmazásokkal foglalkozó SWI Kommunikációs Kft.-ben hajtott végre.

Az SWI Kommunikációs Kft. 50 százalékban két magánszemély, a menedzsmentet jelentő Agárdi Gábor és Kopiás Péter kezében van, a másik fele pedig a kockázati tőkebefektető társaságé.

A 6 millió forint jegyzett tőkéjű SWI-nek tavaly 28 millió forintot tett ki az árbevétele, vesztesége pedig mintegy 5 millió forint volt. Az idén a tervek szerint a társaság nyereséges lesz, s mintegy 100 millió forint árbevételt ér el.

Az MTI információi szerint elképzelhető, hogy a Knorr Capital már az idén kiszáll az SWI-ből, s részesedését vagy szakmai befektetőnek adja el, vagy a tőzsdén keresztül értékesíti. Ezzel egy időben az is elképzelhető, hogy a két magyar tulajdonos is megválik részesedésétől.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55