A Computer Associates Cheetah projektje

Kovács Attila, 2001. június 27. 07:03
Richard Benigno, a Computer Associates Storage Management divíziójának Közép- és Kelet-Európáért felelős menedzsere június 26-án Budapesten tartott CA-sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a Cheetah fedőnevű nagyvállalati tárolásmenedzsment projektjének első termékei 2001. július 10-étől lesznek elérhetők.
Mint ismeretes, a CA tárolási megoldásai folyamatos üzletmenetet biztosítanak a mainframe rendszerektől a laptop gépekig. A hagyományos mentési eszközöket a szervermentes backup, a teljes körű SAN támogatás és az online „hot backup” teszi teljessé. A Cheetah projekt első eredményeinek a piacra kerülésével a CA „3x6 stratégiája” (3 megoldási terület – e-business folyamatmenedzsment, e-business információmenedzsment, e-business infrastruktúta-menedzsment; 6 kulcsterület – rendszerfelügyelet, biztonság, tárolás, e-business transzformáció és integráció, portál- és tudásmenedzsment, megelőző analízis és megjelenítés) is új megvilágításba kerül, hiszen a a direkt és a VAR csatornákon keresztül a nagyvállalati tárolási megoldások menedzselésére szolgáló Cheetah termékek az Intel-világon kívüli operációs rendszereket is támogatják.

Benigno szerint júliusban a Solaris, HP-UX és W-2000, szeptemberben a Tru 64 és OS/390 Linux, decemberben pedig az AIX operációs rendszert támogató CA-termékek fognak megjelenni. A Cheetah termékek fő erőssége, a keresztplatform-támogatás mellett, a több mint 2 Terabájt backup teljesítmény (béta-teszt eredmény), és a központi menedzsment.

A CA teljes árbevételének több mint 30%-át jelentő tárolásmenedzsment-szoftverek jelentőségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a közép- és kelet-európai Storage Management divízió létszáma néhány hónap alatt négyről 27-re nőtt.

Kulcsszavak: CA adattárolás CA-hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55