Új tárolóeszközt adott ki az IBM

Tóth Kristóf, 2001. június 30. 11:21
Az IBM elkezdte szállítani új adattárolási eszközeit, amelyek a piac jelenlegi legújabb hálózati technológiájára épülnek. Az új IP Storage 200i jelzésű adattároló eszközök már az új iSCSI (Internet Small Computer System Interface) technológiát alkalmazzák az adatok IP-n (Internet Protokoll) keresztüli adattovábbításához.
A legtöbb olyan társaság, amely SAN (Storage Area Network - Adattárolási Hálózat) létrehozását tervezi, vagy Fibre Channel, vagy pedig SCSI technológiát alkalmaz az információk adattárolási eszközök és szerverek közötti rendezett továbbítására. Az iSCSI szabvány bevezetésével azonban lehetővé válik az adattároló eszközök összekötése a jelenlegi IP hálózatokkal. A megoldás alkalmazásával a hálózat jóval nagyobb része nyer hozzáférést a nagymennyiségű igényelt információtömeghez. Az IBM szerint az iSCSI alkalmazásával a rendszeradminisztrátorok a jövőben sokkalta könnyebben tudják majd a távolból menedzselni SAN rendszerüket.

Az adattároló eszközök telített piacán az IBM-nek sikerült vezető pozíciót szereznie az iSCSI eszközök körében, mivel a társaság nem sokkal a szabvány elkészülte után máris megjelent a piacon az ahhoz kifejlesztett termékeivel. Az elemzők véleménye szerint a 200i minden valószínűség szerint a kis- és középméretű rendszerekben lesz a legnépszerűbb.

A 200i belépő szintű változatának alapára 20 ezer dollár lesz. Az alapkiépítésben szereplő 108 GB tárolókapacitás 1,74 TeraByte-ig bővíthető a későbbiekben, közölte az IBM egy sajtókonferencián.

Kulcsszavak: adattárolás IBM

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50