A SAP tartja magát

Vén Márton Vén Márton, 2001. július 4. 19:34
A legnagyobb európai szoftvergyártó vállalat bejelentette, hogy tartja magát az üzleti terveiben szereplő bevételhez.
A bejelentésre feltehetőleg azért volt szükség, mert a tőzsdéken megroggyanni látszanak az üzleti szoftvereket gyártó cégek, elsősorban az e-business területen tevékenykedők.

Néhány napja folyamatos profit warning bejelentésektől zajos a Nasdaq. A Commerce One, az i2 Technologies, a BroadVision mind a vártnál alacsonyabb bevételről, így a veszteségek növekedéséről nyilatkoztak. Mindegyikük folyamatos leépítésekkel, a cégstruktúra módosításával próbálja kiadásait csökkenteni. Nyilatkozataik szerint az e-gazdaság növekedésének lassulása okozta, hogy nem tudják teljesíteni terveiket, a befektetők pedig mindaddig bizalmatlanok velük kapcsolatban, amíg nem látják a talpraállást és a biztos fejlődést ebben az iparágban.

Pehong Chen, a BroadVision vezetője szerint ha a második félév sem hoz változást, akkor még komolyabban át kell gondolniuk a szervezeti átalakításokat, és a kiadások csökkentését.

Az e-gazdaság ezen szereplőinek negatív eredményeivel szemben a SAP továbbra is ragaszkodik az eladások 23%-os növeléséhez.

Kulcsszavak: SAP e-commerce

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59