A General Electric és a Honeywell fellebbezhet

MTI Sajtóadatbank, 2001. július 5. 07:46
Az amerikai General Electric és a Honeywell két hónapon belül belül bíróságnál fellebbezhet az EU versenyfelügyeletének keddi adminisztratív döntése ellen, amellyel megakadályozta, hogy a General Electric 42 milliárd dollárért felvásárolja a Honeywellt.
A határidő a hivatalos értesítéstől számít, és a fellebbezést az EU elsőfokú, luxemburgi bíróságához kell beadni - mondta szerdán az EU igazságszolgáltatási intézményeinek szóvivője. Úgy becsülte, hogy az ítélet meghozatala akár egy évig is eltarthat, és az elsőfokú végzést még egyszer meg lehet fellebbezni, a másodfokú luxemburgi EU-bíróságon. Az esetleges pernek nincs halasztó hatálya, kivéve, ha a panaszosok a versenyfelügyeleti döntés felfüggesztését kérik a bíróságtól. Ebben az esetben hetek alatt várható az elsőfokú döntés a kérés teljesítéséről vagy elutasításáról.

A Honeywellnél közben változások voltak: az EU versenyfelügyeleti döntése után lemondott Michael Bonsignore elnök, és helyére a cég visszahívta a korábbi elnököt, Lawrence Bossidyt. Bossidy egyéves szerződést kötött, és közölte, hogy most a fő célnak a Honeywell függetlenségének megőrzését tekinti.

Az EU versenyfelügyelete azzal utasította el az egyesülést, hogy attól számottevően csökkenne a verseny a légiipari elektronikai beszállítók között. Véleménye eltért az amerikai kartellhatóságétól, amely korábban engedélyezte az egyesülést.

A Honeywell kedden 35,10 dolláron zárt New Yorkban, 2,9 százalékkal drágábban, mint hétfőn. A General Electric 1,59 százalékkal, 49,40 dollárra olcsóbbodott.

Kulcsszavak: +fúzió jog Honeywell EU GE

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50