GE kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: GE

Digitális Témahét a GE Digitalnál

A Témahét alatt GE Digital, mint támogató vállalat szakmai partnerével, az Abacusan Stúdió Oktatásszervező Nonprofit Kft-vel közösen összesen közel 300 diáknak biztosít lehetőséget Budapesten személyesen, a vidéki iskolák esetén pedig e-learning technológia segítségével, hogy megépíthessék és beprogramozhassák saját robotjukat.

2017. március 30. 10:36

Magyar fizikus nyerte a GE globális kódfejtő versenyét

Szabó Zoltán, a 29 éves magyar fizikus nyerte a GE globális informatikai versenyét, amelyben a GE legokosabb számítógépeinek beszélgetését kellett megfejteniük a résztvevőknek. 

Kulcsszavak: IT informatika verseny GE
2016. szeptember 13. 07:53

A GE bővíti Ipari Internetbe fektetett beruházását az európai ipar digitalizálásának ösztönzésére

A vállalat 250 új munkahelyet teremtő digitális irodát nyit Európában,  valamint szélesebb körű hozzáférést biztosít a Predix ökoszisztémához ügyfelei számára.

2016. június 14. 16:27

A tengerből is ihatunk vizet a GE miniatürizált, 3D-nyomtatott gépének segítségével

A GE Global Research (GRC) kutatói az USA Energiaügyi Minisztériumával együttműködve egy olyan szuperhatékony sótalanító berendezés kifejlesztésén dolgoznak, amely az emberi tenyérben is elfér.

2015. november 25. 15:44

Fehérje és szoftverek a GE kombinációja a rákellenes gyógyszerek előállításában

A GE olyan digitális megoldások fejlesztésén dolgozik, melyek segítségével a ritkább betegségek személyre szabott kezelése is megoldhatóvá válik a jövőben.

Kulcsszavak: GE tudomány
2015. október 31. 11:32

A szív titkai 4D-ben

A  világon először teszi lehetővé a szív 4D-s vizsgálatát a GE  új szoftvere, mely  DVD-nyi mennyiségű adat tárolására és elemzésére képes egyetlen másodperc alatt, valós időben.

Kulcsszavak: GE tudomány egészségügy
2015. augusztus 3. 15:31

Szoftverközpontot bővít Szegeden a GE Healthcare

A Tisza-parti városban a közeljövőben két új csoport kezdi meg munkáját - jelentette be Vámos Tamás, a GE Hungary Kft. ügyvezető igazgatója kedden a helyszínen.

Kulcsszavak: GE egészségügy kutatás k+f
2015. június 3. 12:41

3D-nyomtatású alkatrészek az Airbus hajtóművében

Ezen a héten emelkedett először a levegőbe az a következő generációs Airbus A320neo utasszállító gép, amelyet két, 3D-nyomtatású alkatrészeket és új, korszerű anyagokat is tartalmazó LEAP sugárhajtómű emelt a magasba.

Kulcsszavak: Airbus 3D nyomtatás 3D GE
2015. május 25. 15:12

Az isteni részecske nyomában

A svájci hadronütköztető több évnyi technikai fejlesztés után ismét munkába állt, hogy az univerzum titkait kutassa. Többek közt az ősrobbanást követő állapotokat és a Higgs-bozont, az ún. „isteni” részecskét kutatják.

Kulcsszavak: tudomány GE
2015. április 25. 11:23

Sugárhajtómű 3D nyomtatással

A GE sugárhajtóművei mostantól 3D nyomtatással készült alkatrészekkel emelik a magasba az utasszállító gépeket.

2015. április 20. 16:23

A digitális patológia nyugdíjba küldi a mikroszkópot?

A GE Healthcare, a Pittsburgi Orvostudományi Egyetem és az Omnyx LLC szakemberei olyan digitális rendszerek kifejlesztésén dolgoznak, amelyek lehetővé teszik a patológusok számára a szövetmintákról és betegéletútról készült digitális szkennerképek készítését. Az új technológiával 13%-os laboratóriumi hatékonyságnövekedés érhető el.

2015. február 15. 10:14

Az unalmas feladatokat is ellátja az új gyártórobot

A Rethink Robotics Baxter néven egy együttműködő robotot fejlesztett, amely olyan, unalmasnak ígérkező feladatot is teljesít, amelyre az ember nem szívesen vállalkozik. A  Baxtert világszerte több GE Healthcare gyárban is tesztelték már különböző munkafolyamatokon, például olyanokon, amelyek a gépkezelőket túl sok stressznek és monotonitásnak teszik ki. 

Kulcsszavak: robot tudomány megoldás GE
2015. január 28. 17:18

Kibernetikus agyforradalom - hol ér véget az ember és hol kezdődik a gép?

A GE kutatói most az agy által a test irányítására használt jelzések dekódolásán dolgoznak. Céljuk egy olyan külső eszköz kifejlesztése, amelyik az agyi jelzéseket utánozza és helyreállítja a motoros irányítást.

Kulcsszavak: tudomány GE
2015. január 22. 11:34

Drónok támadása

Rengeteg start-up cég foglalkozik kereskedelmi célokra hasznosítható drónok fejlesztésével. A felhasználásuk széleskörű: mezőgazdasági felügyelet, bányászat, kutatási és mentési műveletek során is alkalmazzák őket. A GE fogyasztói a vezetékek és az elektromos hálózat felügyeletére, vasútvonalak ellenőrzésére és számos egyéb területen tudnák hasznosítani a drónokat.

Kulcsszavak: GE drón trend
2014. november 22. 09:22

Agybalátó sisak az agyi működészavarok leküzdéséhez

A GE Global Research olyan modern technológia kifejlesztésén dolgozik, amely lehetővé teszi a mozgásban lévő betegnél a sejtszintű, összetett biológiai struktúrák vizsgálatát. A fejen viselhető, szuperérzékeny agyszkenner segít az agyi működészavarok és rendellenességek, mint például az Alzheimer-kór, autizmus és agyrázkódás felismeréséban, kezelésében és megelőzésében.

Kulcsszavak: tudomány egészség agy GE
2014. október 12. 16:02

Chipetnyi erő a GE mérnökeitől

A GE Global Research kutatói új módozatokat dolgoztak ki az energiagazdálkodási chipek előállítására, amely forradalmasíthatja a teljesítményelektronikai ipart. A chipek segítségével a vonatok, repülők és személygépkocsik működése akár tíz százalékkal hatékonyabb lehet, az adatközpontok ökológiai lábnyoma 5%-kal csökkenhet.

2014. szeptember 15. 14:32

Okoskancsó a GE műhelyéből

Egyre bátrabban és kalandvágyóbb szemmel tekintünk az otthoni háztartási gépekre. A GE egy nyílt forrású innovátorral együttműködésben új generációs hűtőszekrények és egyéb háztartási kisgépek kifejlesztését tűzte ki célul. Az együttműködés gyümölcseként megszületett az első termék, a SmartPitcher okoskancsó.

2014. augusztus 23. 11:20

A GE Nietzsche elméletét teszteli

„Ami nem öl meg, az erősebbé tesz” – vallotta Friedrich Nietzsche. Ezt az elméletet teszi próbára Joseph Vinciquerra, a GE Globális Kutatóközpont Anyagfeldolgozó- és Tesztelő Laboratóriumának vezetője.

 

Kulcsszavak: GE tudomány kutatás
2014. május 12. 13:37

Közép-Európa legnagyobb innovációs versenyének döntője zajlott Budapesten

Közép-Európa legnagyobb innovációs versenye, a NASA és Google által alapított amerikai egyetem, a Singularity University harmadik alkalommal meghirdetett regionális Global Impact Competition (GIC) döntője zajlott kedden Budapesten a Desing Terminál szervezésében - olvasható közleményükben.

2014. április 30. 14:38

Ipari internettel a költséghatékonyabb repülésért

A GE kihirdette az Industrial Internet Flight Quest elnevezésű, a repülési útvonalaknak az ipari internet alkalmazásával történő optimalizálását célzó verseny második fordulójának győzteseit. A GE becslése szerint, ha a világon minden menetrendszerinti repülőjárat csak 10 mérfölddel csökkenteni tudná repülési útját, a légitársaságok évente akár 360 millió gallonnal csökkenthetnék üzemanyag-fogyasztásukat.

Kulcsszavak: GE repülés
2014. április 25. 10:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

Az egészségügyi területen az adatok hiánya és költségessége korlátozza az MI fejlődését, különösen a bőrbetegségek esetén. A magyar MI fejlesztő csapat, az AIP Labs azonban létrehozott egy olyan fejlett, generatív MI-t, amely nemcsak tanul a meglévő forrásokból, hanem új adatokat is képes létrehozni, megkerülve a drága és nehezen beszerezhető címkézett adatok problémáját. Így szintetikus képeket tudnak alkotni olyan ritka bőrbetegségekről is, amelyekről jelenleg kevés információ áll rendelkezésre.

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

A szezonnyitó Forma-1-es futam házigazdája, a Bahrain International Circuit (BIC) ma kiadott sajtóközleményében jelentette be, hogy a magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató cég által működtetett BIC PAY bevezetésével készpénzmentes fizetési rendszerre állnak át. 

2024. február 21. 16:15