GE kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: GE

Digitális Témahét a GE Digitalnál

A Témahét alatt GE Digital, mint támogató vállalat szakmai partnerével, az Abacusan Stúdió Oktatásszervező Nonprofit Kft-vel közösen összesen közel 300 diáknak biztosít lehetőséget Budapesten személyesen, a vidéki iskolák esetén pedig e-learning technológia segítségével, hogy megépíthessék és beprogramozhassák saját robotjukat.

2017. március 30. 10:36

Magyar fizikus nyerte a GE globális kódfejtő versenyét

Szabó Zoltán, a 29 éves magyar fizikus nyerte a GE globális informatikai versenyét, amelyben a GE legokosabb számítógépeinek beszélgetését kellett megfejteniük a résztvevőknek. 

Kulcsszavak: IT informatika verseny GE
2016. szeptember 13. 07:53

A GE bővíti Ipari Internetbe fektetett beruházását az európai ipar digitalizálásának ösztönzésére

A vállalat 250 új munkahelyet teremtő digitális irodát nyit Európában,  valamint szélesebb körű hozzáférést biztosít a Predix ökoszisztémához ügyfelei számára.

2016. június 14. 16:27

A tengerből is ihatunk vizet a GE miniatürizált, 3D-nyomtatott gépének segítségével

A GE Global Research (GRC) kutatói az USA Energiaügyi Minisztériumával együttműködve egy olyan szuperhatékony sótalanító berendezés kifejlesztésén dolgoznak, amely az emberi tenyérben is elfér.

2015. november 25. 15:44

Fehérje és szoftverek a GE kombinációja a rákellenes gyógyszerek előállításában

A GE olyan digitális megoldások fejlesztésén dolgozik, melyek segítségével a ritkább betegségek személyre szabott kezelése is megoldhatóvá válik a jövőben.

Kulcsszavak: GE tudomány
2015. október 31. 11:32

A szív titkai 4D-ben

A  világon először teszi lehetővé a szív 4D-s vizsgálatát a GE  új szoftvere, mely  DVD-nyi mennyiségű adat tárolására és elemzésére képes egyetlen másodperc alatt, valós időben.

Kulcsszavak: GE tudomány egészségügy
2015. augusztus 3. 15:31

Szoftverközpontot bővít Szegeden a GE Healthcare

A Tisza-parti városban a közeljövőben két új csoport kezdi meg munkáját - jelentette be Vámos Tamás, a GE Hungary Kft. ügyvezető igazgatója kedden a helyszínen.

Kulcsszavak: GE egészségügy kutatás k+f
2015. június 3. 12:41

3D-nyomtatású alkatrészek az Airbus hajtóművében

Ezen a héten emelkedett először a levegőbe az a következő generációs Airbus A320neo utasszállító gép, amelyet két, 3D-nyomtatású alkatrészeket és új, korszerű anyagokat is tartalmazó LEAP sugárhajtómű emelt a magasba.

Kulcsszavak: Airbus 3D nyomtatás 3D GE
2015. május 25. 15:12

Az isteni részecske nyomában

A svájci hadronütköztető több évnyi technikai fejlesztés után ismét munkába állt, hogy az univerzum titkait kutassa. Többek közt az ősrobbanást követő állapotokat és a Higgs-bozont, az ún. „isteni” részecskét kutatják.

Kulcsszavak: tudomány GE
2015. április 25. 11:23

Sugárhajtómű 3D nyomtatással

A GE sugárhajtóművei mostantól 3D nyomtatással készült alkatrészekkel emelik a magasba az utasszállító gépeket.

2015. április 20. 16:23

A digitális patológia nyugdíjba küldi a mikroszkópot?

A GE Healthcare, a Pittsburgi Orvostudományi Egyetem és az Omnyx LLC szakemberei olyan digitális rendszerek kifejlesztésén dolgoznak, amelyek lehetővé teszik a patológusok számára a szövetmintákról és betegéletútról készült digitális szkennerképek készítését. Az új technológiával 13%-os laboratóriumi hatékonyságnövekedés érhető el.

2015. február 15. 10:14

Az unalmas feladatokat is ellátja az új gyártórobot

A Rethink Robotics Baxter néven egy együttműködő robotot fejlesztett, amely olyan, unalmasnak ígérkező feladatot is teljesít, amelyre az ember nem szívesen vállalkozik. A  Baxtert világszerte több GE Healthcare gyárban is tesztelték már különböző munkafolyamatokon, például olyanokon, amelyek a gépkezelőket túl sok stressznek és monotonitásnak teszik ki. 

Kulcsszavak: robot tudomány megoldás GE
2015. január 28. 17:18

Kibernetikus agyforradalom - hol ér véget az ember és hol kezdődik a gép?

A GE kutatói most az agy által a test irányítására használt jelzések dekódolásán dolgoznak. Céljuk egy olyan külső eszköz kifejlesztése, amelyik az agyi jelzéseket utánozza és helyreállítja a motoros irányítást.

Kulcsszavak: tudomány GE
2015. január 22. 11:34

Drónok támadása

Rengeteg start-up cég foglalkozik kereskedelmi célokra hasznosítható drónok fejlesztésével. A felhasználásuk széleskörű: mezőgazdasági felügyelet, bányászat, kutatási és mentési műveletek során is alkalmazzák őket. A GE fogyasztói a vezetékek és az elektromos hálózat felügyeletére, vasútvonalak ellenőrzésére és számos egyéb területen tudnák hasznosítani a drónokat.

Kulcsszavak: GE drón trend
2014. november 22. 09:22

Agybalátó sisak az agyi működészavarok leküzdéséhez

A GE Global Research olyan modern technológia kifejlesztésén dolgozik, amely lehetővé teszi a mozgásban lévő betegnél a sejtszintű, összetett biológiai struktúrák vizsgálatát. A fejen viselhető, szuperérzékeny agyszkenner segít az agyi működészavarok és rendellenességek, mint például az Alzheimer-kór, autizmus és agyrázkódás felismeréséban, kezelésében és megelőzésében.

Kulcsszavak: tudomány egészség agy GE
2014. október 12. 16:02

Chipetnyi erő a GE mérnökeitől

A GE Global Research kutatói új módozatokat dolgoztak ki az energiagazdálkodási chipek előállítására, amely forradalmasíthatja a teljesítményelektronikai ipart. A chipek segítségével a vonatok, repülők és személygépkocsik működése akár tíz százalékkal hatékonyabb lehet, az adatközpontok ökológiai lábnyoma 5%-kal csökkenhet.

2014. szeptember 15. 14:32

Okoskancsó a GE műhelyéből

Egyre bátrabban és kalandvágyóbb szemmel tekintünk az otthoni háztartási gépekre. A GE egy nyílt forrású innovátorral együttműködésben új generációs hűtőszekrények és egyéb háztartási kisgépek kifejlesztését tűzte ki célul. Az együttműködés gyümölcseként megszületett az első termék, a SmartPitcher okoskancsó.

2014. augusztus 23. 11:20

A GE Nietzsche elméletét teszteli

„Ami nem öl meg, az erősebbé tesz” – vallotta Friedrich Nietzsche. Ezt az elméletet teszi próbára Joseph Vinciquerra, a GE Globális Kutatóközpont Anyagfeldolgozó- és Tesztelő Laboratóriumának vezetője.

 

Kulcsszavak: GE tudomány kutatás
2014. május 12. 13:37

Közép-Európa legnagyobb innovációs versenyének döntője zajlott Budapesten

Közép-Európa legnagyobb innovációs versenye, a NASA és Google által alapított amerikai egyetem, a Singularity University harmadik alkalommal meghirdetett regionális Global Impact Competition (GIC) döntője zajlott kedden Budapesten a Desing Terminál szervezésében - olvasható közleményükben.

2014. április 30. 14:38

Ipari internettel a költséghatékonyabb repülésért

A GE kihirdette az Industrial Internet Flight Quest elnevezésű, a repülési útvonalaknak az ipari internet alkalmazásával történő optimalizálását célzó verseny második fordulójának győzteseit. A GE becslése szerint, ha a világon minden menetrendszerinti repülőjárat csak 10 mérfölddel csökkenteni tudná repülési útját, a légitársaságok évente akár 360 millió gallonnal csökkenthetnék üzemanyag-fogyasztásukat.

Kulcsszavak: GE repülés
2014. április 25. 10:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

Magyarország piacvezető médiaoldali hirdetéskiszolgáló rendszere, az Adverticum AdServer a rendkívüli helyzetre való tekintettel ingyenesen biztosítja ügyfelei számára innovatív célzási megoldását. A „DataMe DMP adatok” néven bevezetett szolgáltatás segítségével az AdServer felhasználóinak lehetősége nyílik demográfia, ISP (internetszolgáltató) és érdeklődési körök szerint szegmentált adatokat a pontosabb célzás érdekében felhasználni. 

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

Történetének legjobb negyedévi üzemi eredményéről számolt be pénzügyi gyorsjelentésében az LG Electronics Inc. (LG). A dél-koreai vállalatcsoport 2020 január-márciusi időszakában 14,73 ezer milliárd won (12,45 milliárd dollár) konszolidált árbevételt ért el, míg az első negyedévi üzemi eredmény 1,09 milliárd wont (921,47 millió dollár) tett ki. 

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás