Chip kulcsszót tartalmazó cikkek

Találatok a következő kulcsszóra: Chip

10 nanométer osztályú DRAM-ok a Samsungtól

A fejlett memóriatechnológiák terén világviszonylatban is vezető szerepet játszó Samsung Electronics bejelentette, hogy az iparágban elsőként megkezdte a 10 nanométer osztályú, 8 gigabites DDR4 (double data rate 4) DRAM-chipek és az azokból készült modulok tömeggyártását.

2016. április 10. 09:38

Mire jó a biochip?

 

A biochip beültetés megjelenésével felvetődik a kérdés: ha egyszer úgy döntünk majd, hogy kiborgként folytatjuk az életünket, mennyiben változik majd meg a jelenlegi életformánk? Mi értelme van, hogy a technológiának határokat nem szabva mi magunk is droiddá változunk? Ezekre a kérdésekre kereste a választ Evgeny Chereshnev, a Kaspersky Lab kutatója. 

2015. június 30. 09:19

Chipetnyi erő a GE mérnökeitől

A GE Global Research kutatói új módozatokat dolgoztak ki az energiagazdálkodási chipek előállítására, amely forradalmasíthatja a teljesítményelektronikai ipart. A chipek segítségével a vonatok, repülők és személygépkocsik működése akár tíz százalékkal hatékonyabb lehet, az adatközpontok ökológiai lábnyoma 5%-kal csökkenhet.

2014. szeptember 15. 14:32

Nem talált gazdára az első integrált áramkör

A múlt héten számoltunk be róla, hogy áruba bocsájtják Jack Kilby világhírű találmányát, az első integrált áramkör prototípusát. Sajnos azonban nem sikerült új gazdát találni a mikrochipnek, amelynek becsült értéke 1 és 2 millió dollár közé tehető.

2014. június 23. 12:19

Elárverezik az első integrált áramkör prototípusát

1958-ban alkotta meg az integrált áramkört Jack Kilby a Texas Instrumentsnél. Most aukcióra bocsájtják a mikrochipet, mely feltalálóját a Nobel-díjhoz segítette.

 

2014. június 19. 14:29

Mikrochip kerül a mellimplantátumokba

A Veriteq Partners és az Establishment Labs közreműködésével, elsőként és egyedüliként a világon a Motiva melliplantátumokba kerül azonosító mikrochip. Hamarosan Magyarországon is elérhető lest, elsőként a Kontur Klinikán.

Kulcsszavak: megoldás Chip biztonság RFID
2013. október 25. 15:36

Mikrochip a harisnyatartóban

Nincs többé miért aggódnunk, ha párunk sokáig marad a munkahelyén, vagy éjszaka is a gép előtt ül, ha nem a munkáját végzi, egyből kapjuk az értesítést. Nem a párunktól, nem is a főnökétől, hanem a harisnyatartójától.

Kulcsszavak: Chip
2011. február 14. 00:45

3,4 százalékkal nőtt a globális chip-eladás

Márciusban 3,4 százalékkal nőtt a globális chip-eladás februárhoz képest elsősorban a személyi számítógépek és a mobiltelefonok értékesítésének az emelkedésére az Egyesült Államokon kívüli piacokon.

Kulcsszavak: Chip trend processzor
2008. május 5. 08:50

Másra szálltak a magyarországi Vogel-lapok

A korábban a Vogel-Burda Communications Kft. informatikai magazinjai (azt követően, hogy a közelmúltban már maga a cég is átkerült a Vogel és a Burda közös tulajdonából a Burda kizárólagos tulajdonába) gazdát cseréltek: a Chipet, a Computer Panorámát, a PC Gurut és a Műszaki Magazint a Motor-Presse Budapest Lapkiadó Kft. vette meg; az IT-Business esetében pedig dolgozói kivásárlás történt.

2007. december 6. 16:30

A Chip kiadója megvásárolta a Computer Panorámát

A német Vogel Burda Holding GmbH 90%-os tulajdont szerzett a Computer Panoráma Kiadói Kft.-ben, miután megvásárolta a WEKA Holding GmbH teljes és a HVG Rt. túlnyomó tulajdonrészét.

Kulcsszavak: Chip kiadó Vogel
2003. augusztus 18. 22:01

Guru Gamer Guru nélkül

A CHIP, PC Guru, illetve MM Műszaki Magazin című lapok tulajdonosának, a Vogel Publishing Kft.-nek az általa tisztességtelen piaci magatartás megállapítása iránt indított perben sikerült elérnie, hogy a Fővárosi Bíróság a G.F.H. Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.-t - a Guru Gamer, a Magyar PC Magazin és az MMM Magyar Műszaki Magazin című lapok kiadóját - a folyamatban lévő per jogerős befejezéséig eltiltotta a "GURU" elnevezés bárminemű használatától. Hasonlóan döntött a Fővárosi Bíróság az "MM" rövidítést, illetve az "MM Műszaki Magazin" elnevezést illetően is.

2002. október 14. 11:44

Megjelent a Magyar PC Magazin első száma

A Chip Magazin szerkesztőségi gárdája új lapot indított Magyar PC Magazin néven - tájékoztatta Ali Mehdi, a szerkesztőségi infrastruktúrát biztosító IPMA-Service Kft. ügyvezető igazgatója kedden az MTI-t.

Kulcsszavak: Vogel Chip újság
2002. szeptember 18. 08:40

A volt Chip & (PC Guru stb.) csapat tiltakozása

Ali Mehdi, a Chip helyébe lépő új lapokról és a Chip megújulásáról szóló híreinkben szereplő IPMA Services és IPMA Media Kft. ügyvezetője a Vogel-Burda tegnapi sajtótájékoztatójával kapcsolatban közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz, amelyben valótlannak, illetve erősen vitathatónak minősíti az elhangzott és publikált állításokat.

2002. szeptember 5. 18:33

A Chip nem szűnik meg, sőt...

Mint azt "Új (régi) lapok a PC-piacon" című egy héttel ezelőtti hírünkben közreadtuk, a CHIP számítástechnikai és kommunikációs magazint sem kerülte el az - a magyar lapkiadásban egyáltalán nem egyedülálló eset -, hogy a szerkesztőségi stáb új név alatt, új lapot indít. A részleteket a Vogel oldaláról ma az újonnan kinevezett magyarországi ügyvezető, Carsten Gerlach (képünkön), és a Vogel Burda Holding GmbH ügyvezető igazgatója, Hans-Günther Beer fejtette ki egy sajtóebéden.

2002. szeptember 4. 15:54

Új (régi) lapok a PC-piacon

A Vogel Publishing Kft legutóbbi közgyűlése felmentette Ivanov Péter eddigi ügyvezetőt, és Carsten Gerlach-ot bízta meg a cég irányításával. A döntést követően a lapok hirdetéseinek kezelését bonyolító IPMA Service Kft. arról értesítette partnereit, hogy a Chip és társlapjainak szerkesztősége kivált, és a jövőben új nevekkel – Magyar PC Magazin, Guru Gamer, Magyar Műszaki Magazin, Multi play Magazin - jelentetnek meg lapokat.

Kulcsszavak: +céginfo Chip Vogel
2002. szeptember 4. 15:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

A szezonnyitó Forma-1-es futam házigazdája, a Bahrain International Circuit (BIC) ma kiadott sajtóközleményében jelentette be, hogy a magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató cég által működtetett BIC PAY bevezetésével készpénzmentes fizetési rendszerre állnak át. 

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

A kiválasztott felsőbbéves corvinusos hallgatók közép- és felsővezetők irányításával négy hónap alatt megismerhetik a banki vezetői kultúrát és mindennapokat. 

2024. február 20. 11:27