Kiterjedt mobil utazási rendszer

Kollár Csaba, 2001. július 6. 18:19
Szerettünk volna már valaha könnyen, gyorsan utazási információt kapni? Mérgelődtünk már amiatt, hogy a késésekről miért nem tájékoztattak idejében bennünket? Ha e kérdésekre igennek feleltünk, akkor hasznos segítőtársunk lehet egy most bemutatott új rendszer.
A Worldspan fejlesztése mindenki számára hasznos lehet, aki nyáron utazást tervez – fogalmazza meg a cég képviselője fejlesztésük előnyét a sajtóközleményben. A Worldspan által kifejlesztett szoftver, mely a My Trip and More nevet viselő rendszer része, lehetővé teszi, hogy az utazási irodák személyre szabott, percrekész információkat juttassanak el ügyfeleik WAP-os mobiltelefonjára vagy PDA-jára. A rendszer fejlesztésénél az elsődleges szempont a könnyű használat volt.

A felhasználók WAP-os telefonnal csatlakozhatnak az utazási iroda adatbázisához, ahonnan mindig friss információt kaphatnak utazásukról. Így az utasoknak nem kell hosszú percekig a weben böngészniük a különféle utazási site-okat, és nem kell ezekből a számukra fontos információkat kigyűjteni. Amint megvettük jegyünket egy repülőre, az összes fontos információt közvetlenül megkapjuk. A szolgáltatás jelenleg holland, angol, francia, német, olasz, portugál és spanyol nyelven érhető el (plusz egy magyar nyelvű ismertető is). Az adatbázishoz való csatlakozással hasznos információkat kaphat az utas az éttermekről, a kávéházakról, a helyi időjárásról, így az utazás és a programok jobban szervezhetők, érdekesebbé tehetők. A szolgáltatás egyedülálló abban az értelemben, hogy az egész világra kiterjedően kívánja szolgálni az utasokat. Ez idáig a világ mintegy 21 ezer utazási irodája csatlakozott hozzá, ami azt jelenti, hogy az online utazási irodák több mint 50%-a használja. Talán egyszer még Magyarországon is találkozhatunk ezzel a hasznos szolgáltatással...

Kulcsszavak: +fohir utazás mobilszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36