Cisco-GRIC-NCR: globális szélessávú roaming

, 2001. július 8. 10:41
A globális szélessávú barangolási (roaming) megoldások biztosítása érdekében a Cisco együttműködést kezdeményezett a GRIC Communications és az NCR Corporation cégekkel - jelentették be a Cisco Systems európai központjában.
A globális szélessávú barangolás révén az úton lévő alkalmazottak céges hálózataikhoz egyetlen integrált azonosító használatával egyszerűen, nagy sebességgel és távolról, széles sávon férhetnek hozzá, függetlenül attól, hogy repülőtéren, szállodában, konferenciaközpontban vagy egyéb nyilvános hozzáférési ponton veszik igénybe a szolgáltatást. A három cég együttműködése nyomán a Cisco kibővített szolgáltatásfelületet nyújt a céges ügyfelek számára, és lehetővé teszi a szolgáltatók számára, hogy az üzletembereknek világszerte a legnagyobb kiterjedésű szélessávú hálózathoz biztosítsanak hozzáférést. A GRIC a globális szélessávú roaming szolgáltatásokat, az NCR pedig a globális telepítési és támogatói szolgáltatásokat biztosítja majd.

E megállapodással a Cisco Internet Mobile Office program keretében a Cisco tovább erősíti vezetékes és vezeték nélküli szélessávú kezdeményezését, amely több mint hatszáz Cisco „hotspot” nyilvános hozzáférési pontból áll az egész világon.

Az új, közös erőfeszítések célja, hogy a Cisco Internet Mobile Office szolgáltatókkal együttműködve a meglévő szolgáltatásarchitektúrák új, szélessávú roaming infrastruktúrával bővüljenek. A GRIC a globális szélessávú barangolásra vonatkozóan már több száz vezető internetszolgáltatóval és telekommunikációs céggel kötött megállapodást, és célja, hogy tovább bővítse e szolgáltatás körét és elérhetőségét a GRIC Alliance Networkön keresztül. A hálózat több mint 150 ország 12 ezer tárcsázási pontján kínál internet-hozzáférést.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55