Ascential (Informix) hírek

Kovács Attila, 2001. július 14. 09:39
2001. július első napjaiban sikeresen lezárult az a tranzakció, melyben az IBM 1 milliárd dollárért megvásárolta az Informix adatbázis-üzletágát. Ezzel az IBM megduplázta a megosztott adatbázisok piacán eddig elért piaci részesedését.
A tranzakció azzal a következménnyel járt, hogy az Informix tulajdonosai a vállalatot átnevezték Ascential Software Corporation-re. Az IBM a továbbiakban is fenntartja az Informix termékek értékesítését, és a velük kapcsolatos marketing tevékenységet. Az értékesítés területén továbbra is számítanak az Informix kiépített partneri hálózatára. Az értékesítésen túlmenően az Informix eddigi ügyfeleivel való kapcsolatot a jövőben is ápolni kívánja az IBM.

2001. július 1-jével személyi változás történt az Informix disztribútor Interface Kft-nél. Deák Gábor távozott a cégtől, befejezve ezzel Informix üzletág vezetői tevékenységét, utódja Csata Sándor lett. Csata Sándor eddigi korábban igazgatói pozíciót töltött be a Hungarian Data Systems Kft-nél, a Minolta Magyarország Kft-nél és a Xerox Magyarországnál is.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59