Az AOL Amazont vásárol

Vén Márton Vén Márton, 2001. július 24. 11:11
Az AOL Time Warner 100 millió dollárt fektet az Amazon.com online kereskedőcégbe egy többéves marketing együttműködés keretében.
Az együttműködés keretében az Amazon kiemelt helyen fogja kínálni vásárlóinak az AOL szolgáltatásait, valamint testreszabható vásárlási eszközöket kínál majd az AOL előfizetőinek.

Az America Online és az Amazon már korábban is együttműködtek, ám akkor még a kereskedőcég fizetett dollármilliókat, hogy kiemelt helyet kapjon az AOL, és leányvállalatainak (Netscape, ICQ, CompuServe) oldalain. Az AOL 30 millió főt is meghaladó előfizetői tábora kitűnő marketing lehetőséget jelentett az Amazonnak. Gyümölcsöző volt az együttműködés, különösen amiatt, hogy ez az előfizetői tábor rendszeres internetes vásárló is. 2001 második negyedévében az AOL előfizetők 7,8 milliárd dollárt költöttek el az interneten keresztül.

Szakértők szerint a csődbe ment dotcom hirdetők miatti bevételkiesés, és az internet előfizetés terjedésének lassulása miatt az AOL közelíteni akar olyan üzletágakhoz, cégekhez amelyek most gyengélkednek, így az áruk kedvezőbb, valamint olyan széles vásárlói réteggel rendelkeznek, amelyek feltételezhetően érdeklődnek az AOL szolgáltatáspalettája iránt.

Kulcsszavak: aol amazon e-commerce

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50