A PORT Computer Romániában

MTI Sajtóadatbank, 2001. július 25. 07:37
Romániában alapította első külföldi leányvállalatát a magyarországi PORT Computer Rt, amely kulturális programinformációkat szolgáltat a világhálón.
A www.port.ro című honlapon nyolc román és nemzetközi televíziós csatorna napi kínálatát, valamint Bukarest és nyolc romániai megye moziműsorát találhatják meg az érdeklődők. Juhász Vera, a PORT Computer Romania ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a romániai szolgáltatás felépítése a Magyarországon 1996 óta sikeresen működő szerkezeten alapszik.

A romániai oldalon található programinformációk köre folyamatosan bővül. Szeptemberig további négy televíziós csatorna és az összes megye moziműsora elérhető lesz. Szeptembertől kezdik felvinni a romániai színházak műsorát, majd a jövő év elejétől a komoly- és könnyűzenei koncertek is felkerülnek az oldalra.

A PORT versenyképességét az 1995 óta épített integrált filmadatbázis biztosítja. E a 15 ezer film adatait tartalmazó és hetente több száz filmmel bővülő bázis magyar és román nyelven egyaránt hozzáférhető. A honlapról közvetlenül elérhető a világ két legnagyobb filmadatbázisa, az imdb.com és az allmovie.com is.

A port.hu oldalt jelenleg naponta 13 ezer látogató keresi fel. A romániai oldal az indulás óta eltelt szűk két hónap alatt 25 helyet ugrott előre a látogatottsági listán, a kezdeti 72. helyről a 47. helyre került. Juhász Vera elmondta, hogy a PORT Computer Romania szerény, 15 ezer dolláros alaptőkével indult. A bukaresti szerkesztőségnek jelenleg hét alkalmazottja van.

Kulcsszavak: Port onlineszolg +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50