Westel-GPRS - augusztustól országos lefedettséggel

MTI Sajtóadatbank, 2001. augusztus 1. 09:45
A Westel Mobil Távközlési Rt. 2001. augusztus 1-jétől az ország egész területén lehetővé teszi ügyfelei számára a kereskedelmi GPRS szolgáltatást (General Packet Radio Service - csomagkapcsolt adatátvitelei szolgáltatás).
A közlemény szerint a Westel július végén fejezte be a GPRS szolgáltatás második fázisának kiépítését. Az első fázisban, március végéig a Westel az Ericssonnal közösen a szolgáltatás központi részét építette ki, míg a második fázisban a Nortellel együttműködve lehetővé tették a nagysebességű csomagkapcsolt adatátvitel országos elérhetőségét.

Július végéig integrálták a Nortel és az Ericsson hálózatát is, így augusztustól a piacvezető szolgáltató az ország teljes területén kínálja a nagyobb sebességű adatforgalmi szolgáltatását: az előfizetők ennek révén a korábbinál gyorsabban érhetik el a weboldalakat, s küldhetnek, illetve fogadhatnak e-mailt.

A Westel illetékese az MTI-nek korábban úgy nyilatkozott, hogy a GPRS-szolgáltatás országos lefedettségűvé tételéhez a társaságnak összesen mintegy 2 milliárd forintos beruházásra volt szüksége. A társaságnál egy fejlesztőcsoport már egy éve dolgozik a GPRS-szolgáltatáson. A Westel GPRS-szolgáltatása június második felében még csak az ország 70 százalékán működött.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14