A vártnál kisebb a T-Online vesztesége

MTI Sajtóadatbank, 2001. augusztus 2. 10:11
A vártnál kisebb, 56,9 millió eurós üzemi veszteséget jelentett a második negyedévre Európa legnagyobb internetszolgáltatója, a Deutsche Telekom AG többségi tulajdonában lévő T-Online AG.
Az adó- és kamatfizetés, értékcsökkenés és tőketörlesztés előtt, EBITDA-alapon számolt veszteség közel 10 millió euróval marad el az elemzők által várt 65,2 millió eurótól, illetve az első negyedévi 66,4 milliós üzemi veszteségtől.

A T-Online ügyfeleinek száma az első fél év végén elérte a 9,2 milliót, 45 százalékkal emelkedett egy év alatt, a társaság árbevétele pedig 53 százalékkal, 539 millió euróra nőtt.

A hírre 2,23 százalékkal, 9,18 euróra emelkedett délelőtt Frankfurtban a T-Online részvényének jegyzése, de még mindig közel 50 százalékkal marad el a január 18-i 17,55 eurós csúcstól.

Néhány elemző megkockáztatja, hogy a fejlemény az internetszolgáltatókkal kapcsolatos tőzsdei hangulat általános, pozitív irányú változását vetíti előre, mások azonban óvatosabbak, és korántsem biztosak benne, hogy tartós irányzatról van szó.

A T-Online portálszolgáltatásokból - az elektronikus kereskedelemből és a weboldalain feladott hirdetésekből - származó bevételei a második negyedévben 36,6 millió euróra emelkedtek az első negyedévi 31,3 millióról. A társaság azt tervezi, hogy 2004-ig összbevételén belül 30 százalék fölé emelkedik a portálszolgáltatásokból származó bevétel. Ennek érdekében a T-Online igyekszik "ragadósabb" oldalakat kifejleszteni, olyanokat, amelyeken a felhasználók hosszabban elidőznek. A társaság ezért nagy értékű szerződéseket köt külső tartalomszolgáltatókkal.

A veszteség csökkentéséhez hozzájárult, hogy a T-Online költségcsökkentési programot hajtott végre, és főképp az, hogy szakított a széles körű ingyenesség filozófiájával. "Amit nem tudsz kiszámlázni, azt hagyd abba" - ez a társaság új jelszava. Ennek jegyében felhagytak azzal gyakorlattal is, hogy átalánydíj fejében korlátlan ingyenes internet-hozzáférést biztosítanak, és áttértek a felhasználás mérésére.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50