A Red-M a Bluetooth-mobilitást nyújtja a Palm-használóknak

Tóth Kristóf, 2001. augusztus 2. 22:46
A Red-M, a Bluetooth hálózati megoldások vezető szállítója bejelentette új kiegészítőjét, mely a Palm Vx kéziszámítógéphez készült, és a Red-M Blade névre hallgat.
Az eszköz a kézikomputer hátuljához kapcsolható, az így kapott szerkezet pedig egyesíti magában a Palm OS összes lehetőségét a Bluetooth vezeték nélküli alkalmazások terén nyújtott sokoldalúságával. Mindezen előnyöket pedig akár az irodában, akár utazás közben élvezhetjük.

Elektronikus levelezés, naptár, az internet vagy helyi hálók böngészése, más Bluetooth eszközökkel való kommunikáció, SMS-küldés mind lehetővé válik, mindez vezetékek nélkül, nem helyhez kötve. Ha az ember úton van, a Red-M Blade bárhol, bármikor képes egy alkalmas mobiltelefonhoz csatlakozni, és ezzel a fent említetteket és még több lehetőséget nyújtani. Ezzel a Palm Vx-et valódi mozgó irodává változtathatjuk. A Blade egyébként fel fog ismerni és kapcsolódni is fog egyéb, a szabványt ismerő eszközökhöz is (például egy személyi számítógéphez), adatszinkronizáció céljából. Ezeken felül képes lesz még kommunikálni egyéb Palmra épülő gépekkel olyan alkalmazásoknál, mint például egy több résztvevős játék. Bárhol is használjuk, hozzá tud kapcsolódni a Bluetooth hálózathoz, nagy sebességű, ezért olcsó hozzáférést nyújtva az információkhoz, adatokhoz, elektronikus leveleinkhez stb.

A kiegészítőt olyanra tervezték, hogy a vázszerkezete segítségével anélkül, hogy az akkumulátorfedőt eltávolítanánk, az aksi fölé lehessen erősíteni. Ezáltal könnyen szerelhető, helytől és időponttól függetlenül. Az intelligens BladeLink szoftver gondoskodik arról, hogy a kapcsolat automatikus és zavarmentes legyen. "Örülünk, hogy a Red-M bluetoothos, vezeték nélküli alkalmazást fejlesztett ki. A Blade egyesíti a szabvány előnyeit a palmos eszköz teljesítményéből származóakkal, lehetővé téve a fontos információk drót nélküli elérését", nyilatkozta John Cook, a Palm egyik vezetője.

Simon Gawne, a Red-M alelnöke, valamint egyik alapítója így kommentálta a bejelentést: "A Red-M Blade olyan kiegészítő, amely szinte 'kötelező', mert a Palm Vx hatékonyságát és sokoldalúságát új szintre emeli. Legyen szó akár óriásvállalatokról, akár kis magáncégekről, nagyon komoly eredményességnövelő hatása lehet."

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50