Network-walkmanek - a Sony új mp3-lejátszói

FeriMesz FeriMesz, 2001. augusztus 3. 19:29
A Sony bemutatta Network-walkman termékcsaládjának három új modelljét, amelyek 64-128 MB tárolókapacitással rendelkeznek. Az új készülékek közül kettő abban tér el elődeitől, hogy közvetlenül lejátssza az mp3-fájlokat - anélkül, hogy a MiniDisc-technológiából ismert ATRAC3-formátumúvá alakítaná őket. Ez sajnos nem jellemző a harmadikra, az NW-E8P típusjelű eszközre, amelynek különlegessége: teljes elektronikája a fülhallgatóban található.
Kábellel, távirányítóval együtt is csak 95 grammot nyom az NW-E8P, amelynek "lelkét" a kagyló alakú, krómszínű fülhallgatók takarják. A készülék működtetéséhez egy AAA típusú mikroelem szükséges, amely 7 órányi folyamatos zenehallgatást biztosít. A szokatlan tervezésű eszköz 64 MB tárhellyel kecsegtet, ez körülbelül egyórányi ATRAC3-zene elhelyezésére alkalmas. A letöltött mp3-akat először a lejátszásra alkalmas formátumúvá kell konvertálni a tartozékként szállított OpenMG Jukebox nevű program segítségével. Ezután USB-csatlakozáson keresztül küldhetjük a zenét a készülékre. A jobb fülhallgatón található kis LC-kijelző tájékoztat az akku állapotáról, a számból hátralévő időről és a lejátszott zene fontosabb adatairól.

A másik két új Network-walkman is elegáns krómborítással kerül a polcokra. Ezek az apró lejátszók mindössze 55 grammot nyomnak, méretüket pedig egy öngyújtóhoz lehetne hasonlítani - persze kisebbek (27,8x92,4x13,3 mm). A készülékek a tárhely méretében különböznek egymástól: ez az NW-E7 esetében 64, az NW-E10-nél pedig 128 MB (időre átváltva kb. egy-, ill. kétórányi CD-minőségű zenehallgatásra alkalmasak ezek az eszközök). Mindkét Network-walkman közvetlenül kezeli az mp3-formátumot és az ATRAC3-at is. Egyetlen AAA mikroelemmel 11 órányi folyamatos lejátszásra alkalmasak.

Mind az NW-E7-hez, mind az NW-E10-hez sztereó fülhallgató jár, valamint USB-docking station. Ez utóbbin keresztül másolható a digitális zene a PC-ről az apró lejátszóra. A vásárlók e két készülékhez is megkapják az OpenMG Jukeboxot, amely a PC-n található összes zenei fájlt kezeli, és SDMI-konform másolásvédelemmel látja el.

Kulcsszavak: Sony mp3

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14