Nincs sok remény a számítógépipar számára

MTI Sajtóadatbank, 2001. augusztus 10. 07:58
A személyi számítógépek iránti világkereslet nem mutatja semmi biztató jelét, hogy reagálna a gyártók közötti árháborúra, és a szektor részvényei továbbra sem vonzóak - közölte legfrissebb elemzésében a UBS Warburg befektetési bank.
A UBS Warburg elemzői szerint a szállítások az idén nem fognak szaporodni tavalyhoz képest. A korábbi becslés 2 százalékos bővülést valószínűsített erre az évre. Éves összehasonlításban a harmadik negyedévben a szállítások várhatóan 2 százalékkal visszaesnek, az utolsó negyedévben viszont 4 százalékkal szaporodnak. A korábbi előrejelzés 2 százalékos, illetve 5 százalékos növekedésről szólt a két negyedévre.

A jövő évre a UBS Warburg egyelőre fenntartja a világméretű számítógép-kiszállítás 10 százalékos növekedését jósló becslését, mert továbbra is úgy véli, hogy a fogyasztói és a kis- és középvállalati kereslet nőni fog.

Pozitív jelnek tartják a befektetési bank elemzői, hogy az Egyesült Államokban júliusban csökkenni kezdtek a kiskereskedelmi raktárkészletek asztali számítógépekből.

A számítógéppiaci árversenynek várhatóan egyedül a Microsoft programgyártó lesz a nyertese - írták a UBS Warburg elemzői.

Kulcsszavak: PC trend desktop

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55