Sok érdekességet tartogat az IDF

Tóth Kristóf, 2001. augusztus 16. 21:29
Az előzetes hírek szerint az augusztus végén megrendezésre kerülő IDF (Intel Developer Forum) nagyon sok érdekességet tartogat.
Az Intel fejlesztői fórumán az érdeklődők találkozhatnak a legmodernebb processzorokkal, a csúcstechnológiás eszközökkel, és megismerhetik azokat az új szabványokat és előírásokat, amelyek a jövőben kerülnek felhasználásra. Az Intel rendezvényén kiderülnek majd a legújabb CPU-k paraméterei, valamint a cég beszámol a processzoraival kapcsolatos hivatalos terveiről is.

Az IDF augusztus 27-30. között kerül megrendezésre. Már az első nap is komoly érdekességeket tartogat, ugyanis ekkor fogja az Intel hivatalosan is bemutatni az 1,9 GHz-es és a 2 GHz-es frekvenciával működő Pentium 4 processzorait. A hírek szerint az érdeklődök a legújabb Pentium 4 processzorok teljesítményéről olyan számítógépek segítségével is meggyőződhetnek, amelyeken a Microsoft Windows XP operációs rendszer fog futni. Ez azért fontos, mert a Microsoft és az Intel is nagyon bízik a Windows XP - Pentium 4 párosban. Anand Chandrasekher, az Intel egyik vezetője röviden csak annyit mondott, hogy az új operációs rendszert a Pentium 4-re optimalizálták. Az IDF első napja a Pentium 4 körül forog majd, hiszen a két új, asztali számítógépekhez készülő processzor mellett, a notebookokhoz alkalmazható Pentium 4 CPU-kat is meg lehet majd figyelni működés közben. Ezek a chipek azonban csak a jövő év első felében fognak megjelenni a piacon. Az Intel a 2003-ben piacra kerülő, Banias processzoráról is beszámol majd, amelyet kifejezetten a hordozható számítógépekhez fejleszt.

Az IDF-en természetesen nemcsak új processzorokkal lehet majd találkozni, hanem egyéb újdonságokkal is. Így például a Serial ATA Working Group kiadja a legújabb, immáron végleges ATA interfész specifikációját, amely az eddigieknél nagyobb adatátviteli sebességet biztosít. A hírek szerint nagy jelentőséget fog kapni az USB 2.0 interfész is, amelynek hatékonyságáról korszerű képdigitalizáló eszközök segítségével is meggyőződhetnek majd a látogatók.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50