Új vezető irányítja az Intelt

Czipperer Dia, 2013. május 3. 11:02

Az Intel Corporation hivatalosan is bejelentette, hogy az igazgatótanács egyhangúlag megválasztotta a cég új vezérigazgatóját, Brian Krzanich személyében. Krzanich a cég második embere volt, és Paul Otellinit váltja le, aki tavaly novemberben jelentette be visszavonulását.

 

Brian Krzanich veszi át az Intel vezetését: ő lesz a hatodik vezérigazgató a cég történetében. Andy Bryant, az Intel jelenlegi elnöke szerint megfontolt és alapos kiválasztás eredménye ez a mostani, és az igazgatóság örül annak, hogy Krzanich vezeti majd az Intelt a jövőben. Azt is hozzátette, hogy Brian egy erős vezető, aki szenvedéllyel viseltetik a technológia iránt, és az üzleti világ területén is mély ismeretekkel rendelkezik.

 

Krzanich már 1982 óta erősíti a csapatot, a cég második embere volt: az Intelnél már hagyománnyá vált, hogy ha a vezető visszavonul, az operatív igazgató lép a helyébe. Bár korábban sokan tippeltek arra, hogy külsős érkezik majd a vezető székbe, végül nem így lett. Május 16-án tartják a cég éves részvényesi ülését, ahol Krzanich hivatalosan is vállalja új szerepkörét.

 

A vezetőváltással párhuzamosan elnökké nevezték ki az eddig a cég szoftveres divízióját vezető Renée Jamest, aki szintén május 16-án veszi át pozícióját. James széleskörű ismeretekkel rendelkezik a számítástechnika területén (hardver, biztonság, szolgáltatások és szoftverek tekintetében).

 

 

Brian M. Krzanich és Renée James

 

A feladat nem egyszerű: Krzanichnak fel kell vennie a harcot a mobilszegmenssel, megállítani a PC-eladások csökkentését, valamint a versenytársakkal is lépést kell tartania.

Kulcsszavak: Intel vezetés

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50