A Huawei közreműködésével hozzák létre Brüsszelben a „jövő campusát”

MTI Sajtóadatbank, 2015. június 28. 11:34

A Huawei kínai mobiltechnológiai óriáscég közreműködésével alakítják ki a Brüsszeli Szabadegyetemen (ULB-VUB) a  „jövő campusának” nevezett informatikai központot, amely a legkorszerűbb műszaki megoldásokkal segíti az elkövetkező években az intézmény hallgatóinak tanulmányait.

Brüsszelben hozzák létre a „jövő campusát”. Erről született megállapodás Pekingben Fülöp belga király és felesége, Matild királyné kínai látogatásának alkalmából a Huawei, valamint az ULB-VUB és a Proximus belga mobilszolgáltató között.

 

Az egyezmény értelmében a Proximus és a Huawei közösen hozza létre és helyezi üzembe az 5G-s technológián alapuló úgynevezett Tudás és Innovációs Központot, amely az elképzelések szerint a 21. század infokommunikációs technológiájának összes eredményét és legkorszerűbb közvetítő eszközeit felhasználva alapjaiban változtatja meg, illetve szélesíti ki a hagyományos könyvtár fogalmát. 

 

A Brüsszeli Szabadegyetem vezetőinek elképzelése az volt, hogy az egyetem keretei között létrehozzák az innovatív gondolkodást, a kutatásokat és az információcserét segítő magas színvonalú adatbázist, amelynek kialakításához fő beruházóként a Proximust választották. Ehhez a projekthez csatlakozott most a Huawei, amely a legkorszerűbb technológiát adja a projekthez. Az ULB-VUB Tudás-és Innovációs Központja az elsők között lesz Belgiumban, ahol az 5G-stechnológiát a gyakorlatban alkalmazzák. 

 

A Huawei európai terjeszkedésének keretében tavaly májusban Belgiumban indította be Európai Kutató Központját, részben azzal a céllal, hogy az 5G-stechnológia térnyerését segítse.

 

Az 1834-ben alapított Brüsszeli Szabadegyetem tulajdonképpen két egyetemet fog össze, az egyik a csak francia nyelven oktató Université Libre de Bruxelles (ULB), a másik a holland tannyelvű Vrije Universiteit Brussel (VUB). A két intézmény együttesen, hallgatói és oktatói létszámát tekintve Brüsszel legnépesebb egyetemének számít.

 

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50