Nyomtassuk át a nyarat!

3DTech az Iskolákban

forrás: Prím Online, 2016. július 7. 10:53

Az egyik legizgalmasabb és legdinamikusabban fejlődő modern technológiával és tudományággal, a 3D nyomtatással ismerkedhetnek meg játékos formában a zánkai Erzsébet Üdülőközpont és Táborban nyaraló gyermekek az idén nyáron. Mindezt az egyre sikeresebb 3D Tech az Iskolákban-program keretében.

A 3D nyomtatás korunk egyik legdinamikusabban fejlődő tudományága. A nyomtatók ára fokozatosan csökken és az internetről egyre nagyobb számban letölthetők ingyenes 3D modellek, így a 3D nyomtatás hamarosan a mindennapok részévé válik. A mai iskolások zöme találkozni fog jövőbeli hivatása során 3D nyomtatókkal, ezért a technológia ismerete olyan tudást jelent, amely a jövő munkaadóinak különösen fontos lesz. A 3D Tech az Iskolákban program a nyári táborokba egy igazi 3D labort helyez ki, tervező szoftverekkel, nyomtatókkal, szkennerrel, érdekes nyomtatható anyagokkal.

 

A CraftUnique Kft., a FreeDee Kft. és a Leopoly Kft. a 3D nyomtatás hazai főszereplői, a 3D Tech az Iskolákban program alapítói. A program célja, hogy a hazai oktatásba is beépüljön a 3D nyomtatási technológia, a gyerekek megismerjék és megtanulják használni a technológia adta lehetőségeket. A kezdeményezéshez, amely már 21 iskolát szerelt fel 3D nyomtatóval, bárki csatlakozhat: a szervezők várják azon vállalatok, magánszemélyek, szülői csoportok jelentkezését, akik megajándékoznának egy újabb iskolát a 3D nyomtatás lehetőségeivel.

 

 

A 3D Tech az Iskolákban program az Erzsébet táborokban és a Robot tábor keretein belül szervezett bemutatókon keresztül is szeretné minél több tanulóval megismertetni a 3D nyomtatást. A program részeként a gyerekek megismerkedhetnek a nyomtatás alapjaival és a Craftbot nyomtatókkal, a 3D nyomtatás iskolai alkalmazási területeivel, a legkülönbözőbb tantárgyakhoz kapcsolódó eddigi példákkal, és érdekes tárgyakkal. A bemutatókat a CraftUnique egyik alapítójának 14 éves fia, Csobolyó Tamás fogja tartani, aki a céggel együtt nőve sokrétű 3D tervezői gyakorlattal rendelkezik. Tamás a Digitális Hét keretein belül is számos előadást tartott már.

 

A Robot tábor diákjai számára a programot kiegészítik egy olyan programelemmel, mely során kifejezetten a robot-tervezéshez és megvalósításhoz kapcsolódó hasznos „trükköket”, eljárásokat mutatnak be, természetesen érdekes tárgyakkal „fűszerezve” a programot. 

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50