Nagy megrendelők tömeges kiszolgálására készül a mobiltelefonos távnyitásra szakosodott magyar NOLD Technologies

forrás: Prím Online, 2016. október 12. 09:44

Elindult a magyar Nold Technologies forrásgyűjtő kampánya az IndieGoGo-n. A társaság célja kettős: a közösségi finanszírozási akcióval az alkalmazott technikai megoldásaik különlegességére szeretnék külföldön is felhívni a figyelmet, ugyanakkor megfelelő anyagi hátteret szeretnének ahhoz, hogy a világ élvonalába tartozó viszonteladók és gyártók OEM partneri körébe léphessenek beszállítóként.

Mára világossá vált, hogy mobiltelefonunk nemcsak az emberek közötti kommunikációban válnak nélkülözhetetlenné, hanem számos egyéb területen is kiváltanak korábban használt eszközöket. A bankkártyák és az igazolványok leváltásán túl az okostelefonok ma már képesek a minket körülvevő legkülönfélébb berendezések irányítására is.

 

 

Noha az okostelefonokkal kommunikálni képes háztartási eszközök néhány éve rendszeres vendégei a nemzetközi szakkiállításoknak, a terjedésüknek gátat szab, hogy az ilyen intelligens, telefonnal vezérelhető gépekért a hagyományos eszközöknek akár a többszörösét is elkérik.

 

A Nold Technologies olyan magyar vállalkozás, amelyik az „okosításra” ítélt eszközök egyik speciális szegmensében az ajtók, kapuk és garázsok irányítására szakosodott. A Nold OPEN által a már meglévő garázskapunk válik telefonnal irányíthatóvá, egyetlen, saját fejlesztésű alkatrész hozzáadásával. 

 

Ez a ma forgalomban lévő nyitó és mozgató berendezésekkel kompatibilis, és laikusok által is csupán pár perc alatt beépíthető modul lehetővé teszi, hogy mobiltelefonunk kiváltsa a távirányítót. Így annak elvesztése, pótlása, kölcsönadása, vagy az elemek lemerülése immár sosem okoz fejtörést többet. Ráadásul alkalmi látogatók egyszeri, vagy időszakos beengedését is menedzselni tudjuk egy online kezelőfelületen keresztül. Ezáltal a Nold eszközeinek az üzleti célú ingatlanpiacon, (például a logisztikai központokban, irodaházakban és a vendéglátóipari létesítményekben) is van létjogosultsága: bérlemények, apartmanházak vagy kocsibeállók üzemeltetése válhat ezáltal sokkal egyszerűbbé. A közösségi megosztás keretében kiadott nyaraló vagy lakrész akár személyes találkozás nélkül is biztonságosan a bérlők rendelkezésére bocsátható a kifizetett időszakra korlátozva a hozzáférést, de akár egy elektromos töltőállomáshoz vagy raktárhelyiséghez való autós hozzáférés korlátozása és ellentételezése is megoldható ezzel a technológiával.

  

Android és iOS telefonokra érhető el díjmentesen az irányító alkalmazás, emellett természetesen a korábbi távirányítók is üzemképesek maradnak, így nem kell feleslegesen váltásra kényszeríteni a régi jól bevált módszert használókat – például az időseket, vagy fogyatékkal élőket – sem. A Nold Technologies modulja a Bluetooth 4.0 szabványát használja, annak 128 bites titkosítási technológiája mellett saját kódolási eljárás garantálja a biztonságot. A Bluetooth technológiával több mint tíz éve foglalkozó Nold mérnökök szerint a szabványból adódóan a hatókör és interferencia problémák immár nem merülnek fel, szemben a wifi-szabványos, vagy egyéb más frekvencián működő korábbi versenytársak esetén, amik megbízhatóság szempontjából nem voltak tökéletesek. A Nold saját tervezésű kezelőfelülete is messze túlmutat az Apple Store vagy a Google Áruház hasonló célra fejlesztett applikációinak kínálatán.

 

  

A rendszer lelkét adó Nold OPEN alkatrészt a Nold Technologies Magyarországon gyártja, kereskedelmi forgalomban máris kapható, így nem egy prototípus, hanem egy technológiai és üzleti szempontból is életképes modell mutatkozik be az IndieGoGo-n október 11-én. Ugyanakkor a fejlesztők célja, hogy az egyéni vásárlók kiszolgálása mellett rövid időn belül hosszú távú megállapodások szülessenek többek közt garázskapu gyártókkal és forgalmazókkal, valamint építész- és tervezőirodákkal, hogy OEM-beszállító partnerként kerüljön be a Nold ezen világcégek termékkínálatába. Ráadásul az elektromos működtetésű ajtók, kapuk, sorompók vezérlésén kívül a többféleképpen beállítható üzemmód sok egyéb felhasználási lehetőséget is ad. A csatlakozó és a belső felépítés jövőbeni smart home fejlesztésekhez igazodik rugalmasan, ráadásul hasonló eszközöktől eltérően a firmware is frissíthető. A márka egyedi státuszát erősítendő, az Apple HomeKittel való kompatibilitás kialakítása is folyamatban van. A fejlesztők roadshow keretében mutatkoznak be külföldi rendezvényeken, legutóbb a South Summiton jártak Madridban, a Nemzeti Kereskedőház szervezésében.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15