Íme a legfelelősebb magyar vállalatok!

Kiosztották a 2016-os CSR Hungary díjakat

forrás: Prím Online, 2016. december 15. 15:10

Kilencedik alkalommal ítélték oda a hazai üzleti szektor társadalmi felelősségvállalásban éllovas szereplőinek a CSR Hungary Díjat, amelynek legfőbb célja, hogy a jó példákon keresztül egy új gondolkodásmódot és kultúrát honosítson meg Magyarországon. 

A győztesek zöme a legjelentősebb hazai vállalatok közül került ki, de kreatív ötleteikkel közepes méretű cégek is kiérdemelték a legfontosabb hazai CSR-védjegyet. 

 

„A CSR-ban az egész cég szíve-lelke benne van, hiszen nem csak a vállalatot szeretnék megmutatni, hanem valóban valami jót is tenni. Márpedig a jó ügyek mellé oda kell állnia mindenkinek” – mondta Szekeres Pál, a fogyatékos emberek társadalmi integrációjáért felelős miniszteri biztos, a CSR Hungary december 13-i díjátadóján Budapesten.

 

A CSR egyre inkább a magyar vállalati kultúra részévé válik, ezt mutatja az immár 9 éves CSR Hungary Díj története során leadott több, mint 140 pályázat is. És hogy mi is az a CSR? 

 

Takács Júlia, a CSR Hungary ügyvezető igazgatója szerint a társadalmi felelősségvállalás nem profitellenes, de nem is azonos az adományozással vagy a szponzorációval, tükröznie kell a vállalat profilját és értékrendjét, a cég működésének egészét bele kell építeni.

 

Minderre jó példát mutattak az idei díjazottak is, amely cégek a legfontosabb hazai nagyvállalatok közül kerültek ki. Infokommunikációs oktatási és gyermekvédelmi programjaiért több díjat is kapott a Telenor, illetve a UPC, ahogy a Coca Cola Testébresztő programját, a SANOFI Út az egészséghez programját és a UPC internetet népszerűsítő programjait is védjeggyel értékelte a bizottság.

 

Ugyancsak az oktatási területen végzett tevékenységéért kapott díjat a WESSLING Hungary Kft. Laborkaland, a csoda odabent van című pályázata is, amelyből kiderült, mi mindent tehet egy független laboratórium a tudományos tájékoztatás, oktatás, szemléletformálás érdekében.

 

Munkahelyi pályázatért, megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásáért kapott díjat az OGYEI (Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet ), illetve a ROSSMANN Magyarország Kft., emellett díjazták a Budapest Airport Green Airport programját, az ETALON Zala Kft. Varázsházikó, illetve a Tesco-Global Áruházak Zrt.  Élelmiszerpazarlás- lokális kihívásokkal című programjait.

 

A CSR Hungary Díjjal a szervezők egy új gondolkodásmódot kívánnak meghonosítani az üzleti szektorban Magyarországon, úgy vélik, a társadalomért végzett munka a konkrét haszna mellett pozitív visszajelzés az egész közösségnek, hiszen a munkahelyen az emberek értékrendet is tanulnak, ezt viszik tovább a családba, barátokhoz.

 

 

A CSR Hungary Díjról

A 2008-ban először meghirdetett Magyar Üzleti Felelősség Díja egy hazai, önálló kezdeményezés eredménye, amely évente értékeli Magyarország legkiemelkedőbb felelős és fenntartható kezdeményezéseit, projektjeit és menedzsmentrendszereit az üzleti szektorban. Összehangolva a helyi értékeket a nemzetközi szakmai igényekkel.

 

Az önkéntes védjegyhasználati rendszerben résztvevők a több szintes ellenőrzéssel, a CSR Hungary Díj védjegyeinek használatával pozícionálják magukat a piacon, az egyes iparágakban, a közbeszerzési folyamatokban, és az egyre tudatosabb fogyasztók és más érintettek felé is. Hozzájárulva a fenntartható és felelős üzleti kultúra terjesztéséhez Magyarországon.

 

A győzteseket egy 3 szintes értékelési folyamat után választották ki. 

 

A díjat kiíró partnerek: Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, az Első Magyar CSR Egyesület (EMVFE), a Joint Venture  Szövetség, a Német-Magyar Ipari- és Kereskedelmi Kamara, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége. 

 

A zsűri tagjai: Gulyás József, A KKVHÁZ Zrt. Közösségépítő Klaszter és Vállalakozás szervező Ház vezérigazgatója, Szekeres Pál miniszteri biztos, Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és pr igazgatója, Dr. Szent-Iványi Ágnes, a Joint Venture Szövetség Etikus Üzleti Magatartás Bizottság elnöke, Takács Júlia, a CSR Hungary Díj alapítója, az EMVFE (Első Magyar CSR Egyesület) elnöke.

 

További információk: http://www.csrhungarydij.eu/

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59