Továbbra is a leggyorsabban növekedő magyar big data vállalkozás

forrás: Prím Online, 2017. február 24. 09:32

A cég 2016 után 2017-ben is felkerült az amerikai Inc. magazin által kiadott 5000-es listára, amelyen a leggyorsabban növekvő európai vállalkozások szerepelnek. 

A Starschema Kft. az egyetlen olyan magyar cég ebben a mezőnyben, ami üzleti intelligencia és big data technológiákkal foglalkozik. A csapat tavalyi teljesítményével 65 pozíciót javítva ezúttal az 1535. helyezést érte el.

 

Az elmúlt évekhez hasonlóan 2016-ban is óriási fejlődési ugrást hajtott végre a budapesti székhelyű Starschema. A nagy mennyiségű adatok (big data) kezelésével és elemzésével foglalkozó cég 2015 höz képest mintegy 67 százalékos bevétel növekedést produkált, és elérte a 2 milliárd forintos határt. A fejlődés erőteljes dinamikáját mutatja az is, hogy foglalkoztatottainak száma az egy évvel ezelőtti 57-ről 150-re nőtt, ezzel a Starschema hazai viszonylatban az egyik legnagyobb adatelemzésre és adatvirtualizációra specializálódott szakembergárdával rendelkezik.

  

 

A Starschema Kft. árbevételének és foglalkoztatottai számának alakulása

 

A cég megrendeléseinek jelentős része, mintegy 70 százaléka a tengerentúlról, főként Fortune 500-as nagyvállalatoktól érkezik. A Starschema ügyfelei között olyan óriások találhatók, mint az Apple, a Tesla, a Boston Scientific és a Walt Disney. De ezen a hosszú listán szerepel a Facebook és a világ legnagyobb streaming szolgáltatója, a Netflix is. Előbbi adatvizualizációs szervereit egy ideje már a budapesti cég algoritmusaival felügyelik, utóbbi pedig a magyar szakemberek segítségével jut hozzá valós időben legfontosabb mutatószámaihoz, mint a nézettség, a sorozatöregedés és a folytatási hajlandóság. A cég a magyar piacon is figyelemre méltó referenciákkal rendelkezik, melyek közül az elvégzett feladatok volumenét tekintve a Mol, az Audi és a Vodafone emelkedik ki.

 

A Starschema már második alkalommal került fel az amerikai Inc. magazin által kiadott listára, amelyen a leggyorsabban növekvő európai vállalkozások szerepelnek. A lista összeállításánál a készítők a cégek elmúlt három éves gazdasági teljesítményét veszik figyelembe. Ez alapján a magyar adatmágusok tovább javítottak tavalyi helyezésükön, és 65 pozíciót feljebb lépve a február 22-én publikált, legfrissebb összesítésben (http://www.inc.com/inc5000eu) az 1535. helyen találhatók.

 

A Starschema vezetői az elkövetkező évekre 50 százalékos növekedési ütemet jósolnak a piaci trendek és a megrendelői oldalon mutatkozó igények alapján. Optimizmusokat igazolja, hogy legújabb ügyfeleik között található az amerikai energiaóriás, az ExxonMobil, valamint a hálózati eszközök és telekommunikációs berendezések gyártásával foglalkozó technológiai óriás, a Cisco Systems. A két Fortune 500-as céggel várhatóan 2017 első felében kezdődik meg a közös munka.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15