Az operátorok támogatják a pornó kifizetését

Kollár Csaba, 2001. szeptember 2. 17:22
Az operátorok most, illetve a közeljövőben mutatnak be olyan mobil fizetési konstrukciókat web-szolgáltatásokhoz, melyek nemegyszer fortélyos szolgáltatásokat takarnak. Az annak idején monopolhelyzetben levő norvég operátor a Telenor Mobile olyan norvég pornócégekkel dolgozik közösen, mint a Beate Uhse magazinjai a Lek és a Cocktail.
A Telenor most bemutatott Smartpay nevet viselő új, mobil fizetési rendszere a pornó magazinokhoz kapcsolódva támogatja a net-alapú szolgáltatásokat. Így az adott szolgáltatás igénybe vételekor (pl. szex- és pornóképek nézegetése, szex-chat, erotikus eszközök rendelése) nem bankkártya számunkat kell megadni, elég, ha mobiltelefonunkat használjuk. A Telenor – állítják norvég szakértők – nem támaszt semmilyen gátat a szolgáltatás igénybevételekor, nem vizsgálja a fogyasztó/vásárló szokásait, nem foglalkozik az etikus kérdésekkel, és végül úgy találta ki a rendszert, hogy az (ha néhány helyen kérdésesen is, de) a norvég törvények szerint legális legyen.

Kritikusok már most nem tartják elfogadhatónak, hogy a rendszer nem foglalkozik a fiatalkorúakkal és a gyerekekkel, akik számára az ilyen szolgáltatások igénybe vétele nem engedélyezett, vagy etikailag helytelen. Álláspontjuk szerint “a mobiltelefon-tulajdonosok nem mindig felnőttek, sőt gyakran fiatal gyerekek, a Smartpay pedig nem képes ellenőrizni az előfizetők életkorát. Az sem elfogadható, hogy a szülők csak a magas telefonszámla kifizetésekor látják, hogy gyermekük mire költötte a család bevételeit.”

Kulcsszavak: +fohir szex mobilszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36