A fenntarthatóságot szolgáló digitális megoldásokat díjaz a Magyar Telekom

forrás: Prím Online, 2018. március 13. 17:48

A Magyar Telekom idén is meghirdeti pályázatát a DELFIN Díjra, amivel a fenntartható fejlődés iránt elkötelezett, tevékenységükhöz viszonyítva kimagasló törekvést felmutató vállalkozások és szervezetek munkáját ismeri el immár 11. alkalommal. A díjra négy kategóriában április 30-ig lehet pályázni.

A DELFIN Díjra 2018-ban a következő négy kategóriában pályázhatnak Magyarországon működő kkv-k, nagyvállalatok és civil szervezetek:

  • Fenntartható innováció
  • Sokszínűség
  • Klímavédelem
  • Fenntartható tudatformálás

 

Az idei pályázat elbírálása során a szakmai zsűri előnyben részesíti a smart, digitális megoldásokat, illetve a technológiai újításokat bemutató megoldásokat. A beérkezett pályázatokat értékelő szakmai zsűri tagjai: Bodó Péter, a route4U alapítója; Dr. Pataki György, a Budapesti Corvinus Egyetem docense; a Fenntarthatósági Média Klub képviseletében Holczer Angéla, a Ringier Axel Springer marketing igazgatója; továbbá Szabó Béla, a Magyar Telekom márka és lakossági kommunikációs igazgatója, és Szomolányi Katalin, a Magyar Telekom vállalati fenntarthatósági központjának vezetője.

 

A 2018-as év DELFIN Díjasai Botos Péter üvegművész erre az alkalomra készített alkotását kapják, emellett minden DELFIN Díjas kiállítási lehetőséget kap a szeptember 29-én az Akvárium Klub területén megrendezésre kerülő, 11. Fenntarthatósági Napon, valamint egy minikampány keretében a nyertes pályázatokról 2-3 perces bemutató kisfilm is készül, amelyhez online promóció jár. Nyertes KKV-k és civil szervezetek esetén további nyeremény egy Üzleti trend L díjcsomag korlátlan adatforgalommal 2 évre 1 SIM-re, míg a nyertes nagyvállalatok bemutatkozási és kiállítási lehetőséget kapnak a T-Systems Magyarország 2018-as Symposiumán, amely az ICT iparág legnagyobb, egész napos rendezvénye. 

 

A pályázatokat elektronikus formában lehet benyújtani a 2018. április 30-ig a következő e-mail címre: fenntarthatosag@telekom.hu. A DELFIN Díjat a Telekom XIX. Fenntarthatósági Kerekasztal-beszélgetésén adja át 2018. június 14-én. A pályázati felhívás elérhető a Telekom honlapján.

 

A Magyarországon működő vállalkozások és társadalmi szervezetek elismerését célzó DELFIN Díjat (Díj egy Elkötelezett, Fenntartható, Innovatív Nemzedékért) 2008 óta ítélik oda a kimagasló fenntarthatósági felelősséget mutató megoldásoknak. Az immáron harmadik éve karbonsemlegesen működő Magyar Telekom Csoport célja, hogy ösztönözze és támogassa az üzleti szektor szereplőinek fenntarthatósági törekvéseit. A díj odaítélésével ugyancsak elismeri azon társadalmi szervezetek munkáját, amelyek innovatív megoldásaikkal hozzájárulnak a fenntartható szemléletmód elterjedéséhez.

 

Az elmúlt évek során megannyi érdekes projektet díjazott a zsűri, így például az ország első zöld taxi flottáját, a fesztiválokon napkollektoros zuhanyzókat biztosító vállalkozást, a látássérültek számára nyújtott hangoskönyvtárat, vagy azt az applikációt, amely lehetővé teszi, hogy az éttermekben megmaradt, kidobásra váró, de még fogyasztható ételek kedvező áron jussanak el a fogyasztókhoz. 

 

A 2017. évi DELFIN Díj nyerteseiről készült videók itt megtekinthetők.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kyndryl: A MI várhatóan teret nyer az ügyfélszolgálatokban, a bankokban, a biztosításban és az oktatásban

A mesterséges intelligencia-technológia legújabb vívmányai közé tartozik a generatív mesterséges intelligencia, amelyet az jellemez, hogy kreatív képességei révén képes új tartalmakat, képeket, zenét generálni, sőt, korábbi információk és tapasztalatok felhasználásával akár ügyfélszolgálati feladatokat is el tud látni.

2024. március 19. 10:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15