Regisztrált fokozott biztonságú hitelesítés-szolgáltató lesz a NetLock Kft.

MTI Sajtóadatbank, 2001. szeptember 3. 08:34
A NetLock Kft. - az elektronikus aláírásról szóló törvény alapján - benyújtja a fokozott biztonságú hitelesítés-szolgáltatóként történő regisztrációra vonatkozó kérelmet a szolgáltatók felügyeleti szervéhez, a Hírközlési Főfelügyelethez - közölte Rózsahegyi Zsolt, a cég ügyvezető igazgatója.
A NetLock Kft. célja, hogy a regisztrálással fokozott biztonságú, később a minősítés megszerzésével minősített elektronikus aláírás előállítására alkalmas tanúsítványokat bocsáthasson ki ügyfeleinek továbbra is, most már a törvény által biztosított keretek között. A NetLock Kft. Magyarországon elsőként, immár ötödik éve az elektronikus dokumentumok hitelesítésére alkalmas technológia hitelesítés-szolgáltatójaként fontos szerepet játszik az elektronikus tanúsítványok kibocsátásában, tanúsítványkezelési eljárási rendek kidolgozásában és honosításában, továbbá a hazai jogi és kulturális környezetbe való adoptációjában.

A NetLock hitelesítés szolgáltatás magas színvonalát bizonyítja, hogy az Ernst & Young Kft. vizsgálatai alapján a NetLock Kft. eljárásai megfelelnek a nemzetközi audit előírásainak, továbbá a társaság 1999 óta minden Microsoft termékben világszerte szerepel a megbízható hitelesítés szolgáltatók listáján. A szolgáltatás biztonságát növeli az AXA-Colonia biztosító termék-felelősségbiztosítása, mely öt millió forintig vállal garanciát a kiadott tanúsítványok használatából eredő esetleges károkért.

Kulcsszavak: NetLock e-signo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50