Digitalizál a Kométa

forrás: Prím Online, 2019. május 22. 15:01

Informatikai fejlesztéssel modernizál a Kométa, hazánk egyik legnagyobb sertésfeldolgozója és húskészítmény gyártója. A digitalizációs projekt az évente több mint 50 000 tonna hús feldolgozásához kapcsolódó folyamatokat teszi hatékonyabbá. 

Az elmúlt évek egyik legnagyobb informatikai projektjét indította el a húsüzem

Az új megoldás egységes rendszerben fogja kezelni az élőállat-beszerzéstől a csomagolt húsáru számlázásáig tartó komplex folyamatokat. A fejlesztés nyomán egyszerűsödik az adminisztráció, pontosabbá válik a gyártástervezés, és tovább javul a termékek nyomon követése, ami a „mentes” húskészítményeknél különösen fontos szempont. Az eddig használt, régebbi telepítésű, nem integrált megoldásokat leváltó SAP-alapú rendszertől nem csak az egységes tervezési stratégia fejlett támogatását, de a termelési hatékonyság növelését is elvárják az évi több mint ötszázezer sertést feldolgozó gyárban. A megoldás utat nyit a szenzortechnológia mindennapos használata fele is. 

 

A nemzetközi legjobb gyakorlatot leképző szoftvert, amely várhatóan egy éven belül áll éles üzembe, a Techwave Hungary Zrt. és az SAP egyik külföldi partnercége vezeti be az SAP Hungary támogatását élvezve. 

 

A Kométa 99 Zrt. a hazai húsipar egyik legnagyobb szereplője. Árbevétele megközelíti az 50 milliárd forintot. A kaposvári cég termékeinek közel felét exportálja, főként Olaszországba, más európai országokba, de érdekelt a távol-keleti piacokon is. A vállalat több mint 700 főt foglalkoztat. A Kométa célkitűzése, hogy a legkorszerűbb technológiával dolgozzon, miközben szem előtt tartja a környezetvédelmet. A Kométa számára nem ismeretlen az SAP: több mint 10 éve használják a német gyökerű szoftvercég vállalatirányítási rendszerét.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15