Átadták az Év Projektmenedzsere Díjat

forrás: Prím Online, 2019. november 14. 08:59

A Projektmenedzsment Kiválóság Tábla által meghirdetett és Varga Mihály pénzügyminiszter úr fővédnöksége alatt álló Év Projektmenedzsere Díjat Borbényi Katalin, a Generali Biztosító Zrt. Stratégiai Igazgatóságának projektmenedzsere vehette át ma a Pénzügyminisztérium József nádor téri Pénztártermében.

A Tábla idei soros elnöke Cserna József, a Magyar Projektmenedzsment Szövetség elnöke a rendezvényen elmondta, hogy a projektmenedzsment szakma is komoly kihívások előtt áll. Azok a szervezetek lesznek sikeresek és élnek túl, akik rugalmasan tudnak reagálni a kihívásokra és ehhez rendelkeznek korszerű projektmenedzsment módszerekkel és nem utolsó sorban profi projektvezetőkkel. Életünket megkönnyítik és egyben át is alakítják a mesterséges intelligencia nyújtotta lehetőségek és ez nincs másképp a PM szakmában sem, de itt továbbra is az emberi tényezők maradnak a legfontosabbak. Erre hívja fel a figyelmet a Tábla által adományozott díj is, mondta el Cserna József.

 

A díjak átadása előtt Rákossy Balázs, az európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár is felszólalt. Beszédében a projektmenedzsment jelentőségét emelte ki a kormányzati és gazdasági területen: az erősödő versenyben a fejlesztések végrehajtásának ideje, költsége, eredménye erőteljesen függ a projektmenedzsment minőségétől, így egyre nagyobb a kereslet a magasan képzett PM szakemberek iránt. Kiemelte, hogy ezen a területen is fontos a folyamatos megújulás, az új képességek, szemléletek és módszertanok elsajátítása és szakértői szintű használata. A szakmai versennyel pedig fontos reflektorfénybe állítani a példaértékű eredményeket, sikeres életutakat.

 

Az idén már 19. alkalommal meghirdetett Év Projektmenedzsere Díjat a pályázatok értékelése és a díjra jelölt szakemberekkel történő személyes interjúk után a Tábla a fődíjat Borbényi Katalinnak ítélte oda, aki a Generali Biztosítónál az ERGO Biztosító akvizíciójának projektjét vezette. A projekt célja az ERGO Biztosító biztosítási szerződésállományának és ügyfeleinek az átvétele, majd a biztosítási portfólió zavartalan üzemeltetése volt. Emellett a Generali akvizíciós tapasztalatszerzése is cél volt, melyet a jövőbeni esetleges hasonló projektekben is hasznosíthat. A több éve banki és biztosítói környezetben projekteket vezető szakember a hazai szakmai díjjal jogot szerzett arra, hogy induljon az International Project Management Association (IPMA) nemzetközi megmérettetésén is.

 

 

Az Év Projektmenedzsere Díjról

Az Év PM díj szervezője a projektmenedzsment szakmai szervezetek közösségének képviselőiből alakult Projektmenedzsment Kiválóság Tábla. A kitűntetés évenkénti kiadásának célja a hazai projektmenedzsment élet egy-egy kiemelkedő szakemberének elismerése, a sikeres projekt eredményeinek bemutatása és általuk a projektmenedzseri tudás és szakma jelentőségének fókuszba helyezése.  

 

A PM Tábla tagjai:

  • Fővállalkozók Magyarországi Szövetsége (FŐVOSZ)
  • HTE Projektmenedzsment Szakosztály (TIPIK)
  • Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ)
  • Magyar Projektmenedzsment Szövetség (PMSZ)
  • PMI Budapest, Magyar Tagozat (PMI Budapest)
  • Építéstudományi Egyesület (ÉTE)

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Continental nyári gumiabroncsa elnyerte az Auto Bild legjobb értékelését

A Continental PremiumContact 7 abroncsa „Példás" minősítést nyert el a német Auto Bild szaklap által legutóbb közzétett teszten (24/03/07. szám), melyen 54 másik nyári autógumit vizsgáltak. A 205/55 R 16 méretű nyári modelleket egy VW Golf VIII-on tesztelték. Az Auto Bild szerkesztői értékelésükben a következőket írták a PremiumContact 7-ről: „Prémium futófelületi mintázat, példaértékű teljesítmény vizes és száraz úton egyaránt, a legrövidebb vizes és száraz féktávolság, jó futásteljesítmény". A Continental Uniroyal márkájú RainSport 5 abroncsa „kielégítő” minősítést kapott a vizes időjárási körülmények között tanúsított tulajdonságainak köszönhetően.

2024. március 19. 14:43

Felvételi: ötezernél is többen jelentkeztek első helyen a győri egyetem színvonalas képzéseire

Közel öt és fél ezren jelentkeztek idén első helyen a győri Széchenyi István Egyetemre, majdnem annyian, mint a rekordszámokat hozó tavalyi évben. Az intézmény ezzel megerősítette helyét a legjobb hazai felsőoktatási intézmények között. Az adatok alapján a fiatalok pozitívan értékelik az egyetem magas színvonalú képzéseit és európai színvonalú infrastruktúráját.

2024. március 19. 13:04

PlayIT: nagyszabású gamer rendezvényeknek ad otthont a Széchenyi-egyetem

A gamingé és az e-sporté lesz a főszerep a győri Széchenyi István Egyetemen március 23-án, ahol a hazai gamerek legnagyobb rendezvénye, a PlayIT Széchenyi Game Fest kap helyet. Az országos eseményen többek között drónok, szimulátorok, izgalmas versenyek és ismert influenszerek várják az érdeklődőket.

2024. március 19. 11:35

Kyndryl: A MI várhatóan teret nyer az ügyfélszolgálatokban, a bankokban, a biztosításban és az oktatásban

A mesterséges intelligencia-technológia legújabb vívmányai közé tartozik a generatív mesterséges intelligencia, amelyet az jellemez, hogy kreatív képességei révén képes új tartalmakat, képeket, zenét generálni, sőt, korábbi információk és tapasztalatok felhasználásával akár ügyfélszolgálati feladatokat is el tud látni.

2024. március 19. 10:03

Több százezernyi forintnyi érték lapul az otthonainkban

Ha valakinek hirtelen nagyobb összegre van szüksége, akkor érdemes szétnéznie a lakásban, mielőtt a bankba rohanna hitelért. A fenntarthatóság jegyében ma már szinte azonnal készpénzzé tehetjük a nem használt eszközeinket, amivel nemcsak a családi kasszának teszünk jót, hanem a környezetnek is. Egy-egy fiókban vagy szekrényben lapuló mobiltelefon, laptop, tablet, esetleg fényképezőgép ára a több százezer forintot is elérheti ugyanis még használtan is.

2024. március 18. 19:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15