A hálózathitelesítő

, 2001. szeptember 4. 21:16
Nagy az áthallás, állapítja meg az egyik szakértő, a másik pedig inkább a visszaverődési veszteséget jelöli meg hibaforrásként, ha valamilyen probléma merül fel a helyi hálózatok működésében. Természetesen hiteles eredményeket csak a megfelelő mérések elvégzése és kiértékelése után kaphatunk, amihez speciális eszközök szükségesek. A számítógépes hálózatok fizikai jellemzőinek megállapítása azonban beépített hálózat esetén nehézkes, ezért nyújt nagy segítséget egy könnyen kezelhető, de sokoldalú műszer.
Az amerikai Agilent Technologies a réz és optikai LAN-hálózatok fizikai paramétereinek helyi bemérésére és minősítésére minden igényt kielégítő műszert fejlesztett ki. A WireScope 350 hálózati bemérő műszer éppúgy használható a telepített rendszer szabványos minősítésére, mint a vezetékek fizikai hibáinak kiszűrésére. A gyors eredményt adó, komfortos szolgáltatásokkal működő eszközt a legmodernebb technológiák alkalmazásával fejlesztették ki: a cserélhető CompactFlash memóriakártya, a gyors adatcserét biztosító USB-port, valamint a nagyméretű színes képernyő egyszerű használatot biztosít.

A hálózat két vizsgált pontja közötti kommunikációt a mellékelt TalkSet készlet teszi lehetővé, amelynek segítségével a kábel két végén dolgozó kezelő szóban egyeztetheti a feladatokat, és az intelligens Remote egység is gyorsítja a munkát. A számítógépes szoftver segítségével a mérési eredmények elemezhetők, újraminősíthetők, és többféle formában kinyomtathatók. A műszer programja frissíthető, így a felhasználók könnyen alkalmazkodhatnak az új szabványokhoz is.

A WireScope 350 segítségével réz alapú hálózatokon felrajzolható a bekötési térkép (Wiremap), megállapítható a vizsgált vezeték hossza, meghatározható a csillapítás mértéke (Attenuation), valamint az áthallás, a visszaverődési veszteség, a terjedési sebesség (Delay, Delay skew), és megállapítható az egyenáramú ellenállás és a beszűrődő zaj értéke is. Optikai hálózatokon pedig a csillapítás és a hossz határozható meg.

A műszer lehetővé teszi a következő szabványok szerinti minősítést: ISO/IEC 11801, TIA/EIA-568-A, CENELEC EN 50167, TSB (Level III-pontossággal), és felkészítették a CAT-5, CAT-5E és CAT-6 szerinti mérésekre is.

A szakértők általi minősítését jól mutatja, hogy a WireScope 350-es típust az ETL független tesztlaboratóriuma nemrégiben beválasztotta az "ajánlott hálózatbemérő műszerek" közé.

Kulcsszavak: Agilent hálózat

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59