A Samsung Bespoke készülékeiből épül fel a jövő konyhája

forrás: Prím Online, 2021. május 13. 16:48

A Samsung a Bespoke Home 2021 online eseményen mutatta be vízióját a jövő háztartásáról. A bemutatón a vállalat Bespoke berendezései is bemutatkoztak, amelyek közül a Bespoke hűtőszekrény első alkalommal válik elérhetővé Magyarországon. Az új készülékek sokoldalúak, kialakításuk személyre szabható és hozzájárulnak a felhasználók csatlakoztatott életmódjához. 

A Samsung Bespoke hűtőszekrények hazai bemutatásával a vállalat új termékkategóriát hoz el a háztartási berendezések piacára. Az konyhai készülékek mellett olyan otthoni szolgáltatások és IoT megoldások is érkeznek, amelyekkel a háztartás kényelmesebb, higiénikusabb és még inkább személyre szabott lehet. A Bespoke hűtők nem csak teljesítményükkel, hanem egyedi színvilágukkal is kitűnnek a konyhák átlagos berendezési tárgyai közül. A jellegzetes pasztellárnyalatokban érkező kiegészítőkkel a felhasználók maguk tervezhetik meg a hűtőt úgy, hogy az illeszkedjen a lakás belső teréhez.  

 

„Nagy öröm számunkra, hogy idén végre Magyarországra is megérkeznek az otthoni lifestyle termékeink, így a hazai felhasználók is új szintre emelhetik a lakásuk kényelmét – mondta el Rózsa Márton, a Samsung Magyarország fogyasztói elektronikai üzletágának igazgatója. – A vállalat célja, hogy sokoldalúan használható termékeket alkosson, amelyek kialakítása a felhasználók életmódjához igazítható és így sokféle élethelyzetben lehetnek az emberek segítségére.” 

 

 

Egy hűtő, csak neked

A Samsung Bespoke Konyhájának első darabja, a Bespoke hűtőszekrény Magyarországra is megérkezik. Az elegáns, letisztult kialakítású készülék cserélhető ajtólapjával és egyedileg alakítható belső rekeszeivel sokféleképpen használható és a legtöbb helyiség berendezéséhez hozzáigazítható a megjelenése. 

 

A hazánkban is elérhető, alulfagyasztós Bespoke modellek kiemelkedő tárolókapacitást, hűtési teljesítményt és kényelmes használatot kínálnak, miközben kívül és belül egyaránt személyre szabhatók. Ha a felhasználók átrendeznék vagy átfestenék a lakást, esetleg költöznének, a Bespoke könnyedén az új környezethez alakítható a panelek cseréjével, legyen szó másik árnyalatról, vagy akár új anyagról és megmunkálásról. A hazai felhasználók az ajtók között hagyományos és modernebb, természetes hatású megoldások közül is választhatnak. A kínálatban szerepel az üvegből készült Tiszta fekete és Tiszta fehér, a terrakotta Krém bézs és Krém égszínkék, valamint az időtálló, rozsdamentes acélborítású Kifinomult inox szín is*. A panelek cseréjét a Samsung saját szakszervizei ingyenesen elvégzik, ehhez elég az elem megvásárlása után az ügyfélszolgálatnál bejelentést tenni.

 

A külső formavilág mellett a Bespoke modellek belső elrendezése is könnyedén átalakítható, hogy a felhasználóknak leginkább megfelelő legyen a kapacitás elosztása. Az olyan elemeknek köszönhetően, mint az átlagosnál szélesebb, többfunkciós Rack & Shelf tároló vagy a 2 Lépéses összehajtható polc, minden élelmiszernek megfelelő hely jut a hűtőben. A SpaceMax technológiának köszönhetően a hagyományosnál több hely áll rendelkezésre a hűtőszekrényben, miközben a mérete remekül illeszkedik a legtöbb konyhabútoréhoz.

 

A Bespoke sorozat teljesítményét olyan technológiák segítik, amelyekkel a felhasználók szabadon alakíthatják az elrendezést és közben minden élelmiszert frissen tarthatnak. A hűtők No Frost technológiája megakadályozza jegesedést, így nem szükséges leolvasztani őket. Mindegyik készülékben elérhető a Humidity Fresh+ egység, amelynek páratartalma szabályozható, hogy optimális környezetet teremtsen a zöldségeknek és gyümölcsöknek. Az Optimal Fresh+ rekesz egy nagy fiókként is használható, de ketté is választható, ilyenkor a felhasználók két hőmérséklet közül választhatnak. Az egyikkel a hús és a halak akár egy hétig is frissen tarthatóak fagyasztás nélkül, a másik beállítás pedig ideális a zöldségekhez és gyümölcsökhöz. 

 

A kiemelkedő teljesítményért a Samsung egyedülálló Digitális Inverteres Kompresszora felel, amelynek köszönhetően a hűtő magasabb energiahatékonysággal és halkabban működik. A felhasználók otthona csendes marad, hiszen a Bespoke mindössze 35 dB hangot ad ki. A Digitális Inverter Technológiát felhasználó kompresszorra érvényes a Samsung 10 éves garanciája, így a berendezés kényelme hosszú évekig élvezhető.

 

 

Csatlakoztatott életmód a SmartThings segítségével

Az otthonok az utóbbi egy évben rengeteg új funkciót kaptak, sok felhasználó lakása vált irodává, edzőteremmé vagy tanórák helyszínévé. A Samsung több olyan Bespoke készüléket és okos megoldást tervezett, amelyek a felhasználók megváltozott életmódjához igazodva teszik kényelmesebbé a lakást és hatékonyabbá a hétköznapokat. A Bespoke és SmartThings alapokon működő megoldások közül több Magyarországon is elérhető lesz. 

 

A Bespoke AirDresser számos ruházatápolási megoldást egyesít egy stílusos Bespoke készülékben, amellyel a felhasználók kedvenc öltözékei mindig a legjobb formájukban lehetnek. A praktikus öltözőszekrényben tartott ruhák tiszták és szárazok maradnak, a szagtalanító szűrőnek és a JetSteam gőzölős fertőtlenítőnek köszönhetően pedig minden reggel élmény lesz felvenni őket. A felhasználók akár minden nap úgy viselhetik kedvenc öltönyüket vagy kabátjukat, mintha frissen érkezett volna a tisztítóból. 

 

A személyre szabható berendezések és a felhasználói igények szerint alakítható elrendezés mellett a Samsung víziójának részei a mesterséges intelligenciára épülő, automatizált megoldások is. A SmartThings rendszerén keresztül az egész háztartás könnyen irányítható, így a felhasználók hatékonyabbak lehetnek az otthon töltött mindennapokban és időt takaríthatnak meg. 

 

A SmartThings Clothing Care**  a Bespoke AirDresser-hez és a Samsung okos mosógépeihez is csatlakoztatható Wi-Fi-n keresztül és így segíthet a mosás és tisztítás hatékonyságának növelésében. Az alkalmazás a csatlakoztatott készülék és a ruhák anyaga alapján javasol programot és beállításokat, így biztosan a megfelelő, kíméletes eljárással tisztulnak meg az egyes darabok. A szolgáltatás a háztartás vezetését is képes segíteni, akár a fogyóban lévő mosószer automatikus utánrendelésével. 

 

A SmartThings Air a Samsung légtisztítóival és légkondicionálóival együttműködve valós időben figyeli a lakásban és annak környezetében a levegő minőségét és ennek megfelelően állítja be a csatlakoztatott eszközök működését. 

 

A Samsung alulfagyasztós Bespoke hűtői Magyarországon 2021. május 17-től lesznek elérhetők, 229.900 forintos ajánlott fogyasztói ártól. A külön megvásárolható panelek közül pedig 2021 szeptemberétől lehet majd válogatni. A Bespoke AirDresser várhatóan szeptemberben érkezik Magyarországra.

 

_____________________

*  Az egyes színek és anyagok elérhetősége változhat.

**  A funkciók használatához a SmartThings alkalmazás szükséges.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Több százezernyi forintnyi érték lapul az otthonainkban

Ha valakinek hirtelen nagyobb összegre van szüksége, akkor érdemes szétnéznie a lakásban, mielőtt a bankba rohanna hitelért. A fenntarthatóság jegyében ma már szinte azonnal készpénzzé tehetjük a nem használt eszközeinket, amivel nemcsak a családi kasszának teszünk jót, hanem a környezetnek is. Egy-egy fiókban vagy szekrényben lapuló mobiltelefon, laptop, tablet, esetleg fényképezőgép ára a több százezer forintot is elérheti ugyanis még használtan is.

2024. március 18. 19:21

Spinoff Extra: topvezetőktől tanulhatnak a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

A Spinoff Klub a győri Széchenyi István Egyetem nagy sikerű közösségépítő, innovációgazdasági programsorozata, amelyen meghívott előadók panelbeszélgetés keretében tárgyalják meg a legfrissebb technológiai trendek üzleti vonatkozásait. A mostani félévtől a brand újabb rendezvénnyel bővül: a Spinoff Extra során sikeres topmenedzserekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők – elsőként, március 20-án, szerdán dr. Szászi István, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója lesz a vendég.

2024. március 18. 14:37

Az ABB segíti a Feröer-szigetek zöld energiára való átállását

Az ABB folytatja együttműködését a SEV-vel, a Feröer-szigetek fő villamosenergia-termelőjével és -elosztójával. Az együttműködés keretében az ABB innovatív szinkronkompenzátor (SC) technológiát szállít, amellyel javítható az villamosenergia-hálózat stabilitása, ami napjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bír, mivel a szigeteken fokozatosan leállítják a fosszilis tüzelésű erőműveket, és megújuló energiaforrásokon alapuló áramtermelésre állnak át. A legújabb fejlesztés keretében a harmadik SC-egységet az északkeleti Borðoy szigetén telepítik, ahol ez a berendezés mintegy 5000 ember helyi áramellátását fogja javítani.

2024. március 18. 12:59

Együtt száguld az autóipar és az SAP a digitális jövő felé

Figyelemre méltóan gyors változásoknak lehetünk tanúi manapság az autóiparban – gondoljunk akár a vezetéstámogató rendszerekre, az elektrifikációra vagy az újrafelhasználásra. Átalakulnak a vásárlási szokások is, az autószalonok helyett egyre többen vesznek járművet online. A generatív mesterséges intelligencia pedig várhatóan még több változást kényszerít ki. Az iparág saját versenyképességének fenntartásáért nagy figyelmet fordít a digitalizációra. 

2024. március 18. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15