Tally kicsiknek és nagyoknak

, 2001. szeptember 4. 19:51
Két új lézernyomtatóval lepte meg a nyári piacot a Tally. A T9312 jelű printer elsősorban az otthoni felhasználóknak és a kisebb irodáknak jelent megoldást, a T9220 pedig a nagyobb teljesítményt igénylő irodáknak ajánlott.
A borotvaéles kontúrokkal, 1200 dpi-s felbontással dolgozó printerek nemcsak továbbfejlesztett mechanikájukkal biztosítják a gyors nyomtatást, hanem a hagyományos adatátviteli sebesség tízszeresére képes ECP párhuzamos interfésszel is - de természetesen USB-porttal szintén rendelkeznek a készülékek.

A két modell között elsősorban a nyomtatási teljesítményben van különbség, illetve ennek kapcsán a lapadagolók befogadóképessége tér el.

A T9312 sebességét (12 lap/perc) és sokoldalúságát tekintve inkább irodai nyomtatónak minősül, de az árát figyelembe véve megvásárlását az egyéni felhasználók is megengedhetik maguknak. A készülék aljában elhelyezkedő lapadagoló teljesen zárt fiókként tárolja a papírokat, így nem hullik por és egyéb szennyeződés (például gemkapocs) a tálcába, ezért a nyomtató mechanikája sokkal kevésbé veszélyeztetett, mint a nyitott tálcás típusok esetében.

Nem spóroltak a fejlesztők a vezérlőgombokkal sem: ennek köszönhetően a T9312 manuálisan is jól kezelhető, minden lényeges funkcióra saját kezelőgombot találunk. A "Cancel" megnyomása egyszerűvé teszi a tévesen elküldött nyomtatási feladat leállítását, a festéktakarékos üzemhez elég a "Toner Save" megnyomása, így a piszkozatok kevesebb festékkel, halványabban jelennek meg. Különleges tulajdonság, hogy a legutoljára kinyomtatott, akár többoldalas dokumentumot egyetlen gombnyomással ("Reprint") újra papírra vethetjük - de ez a funkció kívánságra letiltható.

A nagyobb testvér, a T9220 billenthető folyadékkristályos kijelzője mindig a legfontosabb információkat mutatja: a kétsoros LCD tájékoztat a printer aktuális állapotáról; ezen a készüléken is külön menüvezérlő gombok teszik egyszerűvé a beállítások megváltoztatását. A T9120 igazi, komoly munkacsoportos nyomtató, 16 megabájtos alapmemóriája a legtöbb esetben megfelelő a szövegek és grafikus fájlok átmeneti tárolására, de szükség esetén egészen 208 megabájtig bővíthető az operatív tár, ami grafikai stúdiók számára is elegendő. Ráadásul az SRT felbontásfinomító technológiának köszönhetően alacsonyabb felbontásban sem kell lemondani a kiemelkedő minőségről.

Mindkét printer számos kiegészítő funkcióval rendelkezik, ilyen például a vízjeles és a rétegnyomtatás, ami azt teszi lehetővé, hogy egy előre meghatározott hátteret, fejlécet, láblécet, keretet vagy egyéb grafikát jeleníthessünk meg a nyomtatandó szöveggel vagy grafikával azonos lapon.

Papírtakarékos üzemmódban egy lapra 2-4-9 vagy 16 oldal zsugorítható, ily módon például helytakarékossá tehetők az archiválások - a zoomolás másik irányát megvalósító poszterüzemben pedig egy A/4-es oldalt a T9312 akár hatszorosára felnagyítva, 36 oldalra nyomtathatunk ki. A T9220-as "csak" négyszeres poszternagyításra képes, ez esetben 16 oldal a végeredmény; a könnyű illeszthetőség elérésére előre meghatározható a lapok közötti átfedés szélessége. A két printer sajátossága a kétoldalas nyomtatáson túl az A/5-ös méretű kis könyv előállítása: csupán be kell állítani a meghajtóprogramban a "Booklet" formátumot, és a nyomtató automatikusan áttördeli az oldalakat, így végül csak a lapokat kell összefűzni.

Kulcsszavak: printer Tally

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59