NATO beszállítóvá vált a Delta Systems

forrás: Prím Online, 2022. július 20. 15:27

A Honvédelmi Minisztérium határozata alapján minősített NATO beszállítóvá vált a Delta Systems, a Delta Technologies 100%-os tulajdonú leányvállalata. A minősítés értelmében a Delta Systems-nek lehetősége nyílik a minősítési szintje szerinti NATO Biztonsági Beruházási Programok keretében meghirdetett beszerzési eljárásokon való részvételre. A vállalat a minősítéssel tagja lett annak a mintegy 250 hazai vállalatnak, amelyek NATO beszállítói képesség birtokában vannak.

Magyarország csatlakozásával a NATO Biztonsági Beruházási Programhoz (NSIP) megnyílt az út az érdeklődő vállalatok számára, hogy pályázóként részt vegyenek a NATO beszerző szervezeteinek és tagországainak nemzetközi tender eljárásaiban. A Honvédelmi Minisztérium határozata alapján a Delta Systems, a Delta Technologies Nyrt. 100 százalékos tulajdonú leányvállalata minősített NATO beszállító vállalattá vált. Ennek értelmében a cég a jövőben részt vehet a NATO Biztonsági Beruházási Program keretében meghirdetett beszerzési eljárásokon, amelyek „NATO nem minősített” szintnél, illetve a megfelelő feltételek megléte esetén „NATO Korlátozott” minősítési szintnél nem magasabb szintű adatokhoz való hozzáférést foglalnak magukban.

 

„A NATO Beszállítói cím elnyerésével a Delta Systems számára megnyílik az út a védelmi ipar területéről érkező megbízásokra. Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a közel 30 évnyi rendszerintegrátori tapasztalatunk, valamint a hálózati megoldások és komplex informatikai fejlesztések terén mutatott kompetenciánk elnyerte a Honvédelmi Minisztérium elismerését” – mondta Vidra László, a Delta Systems ügyvezető igazgatója. 

 

A NATO Beszállítói cím elnyerésével olyan termelő és szolgáltató cégek is megbízáshoz juthatnak a védelmi ipar területén, melyek alapvetően nem foglalkoznak katonai termékekkel és szolgáltatásokkal. A sikeresen pályázó gazdálkodó szervezetek – az anyagi nyereségen túl – értékes nemzetközi referenciát, tartós üzleti kapcsolatokat szerezhetnek olyan partnerekkel, melyek megbízhatóságát a NATO mindenkor szavatolja.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Idén is kitárta kapuit a HVG Állásbörze, ahol több mint száz munkaadóval személyesen és hibrid formában is találkozhattak azok az álláskeresők, akik ellátogattak április 17-19-e között a Papp László Budapest Sportarénába. Mindenki kedvence, a Bastion Group robotkutyája is jelen volt az eseményen, ahol hatalmas volt az érdeklődés a robotika iránt.

2024. április 25. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50