Egy csatornán számos rádiós, a rádiózás világnapja alkalmából

forrás: Prím Online, 2023. január 29. 12:01

Február 13-án először jelentkeznek egy csatornán az ismert műsorvezetők: Vágó Piros, Garami Gábor, Rákóczi Feri, Boros Lajos, Jáksó László – alig néhány példa a magyar rádiózás meghatározó hangjai közül, akik részt vesznek a Mex Rádió által szervezett ünneplésben.

Az egész napos rendhagyó adást február 13-án a rádiózás világnapja alkalmából szervezi meg Lantai Tamás, vagy ahogy a legtöbben ismerik, Mex. A rádiózás összeköt minket a huszadik század legeleje óta, nem véletlenül ért Nobel-díjat a találmány, amit végül Nikola Teslának ítéltek. A februári rádiózás világnapja alkalmából Lantai Tamás azokra a kérdésekre keresi a választ, hogy mit jelent a rádiózás nekünk, hallgatóknak, és mi motiválja a legismertebb műsorvezetőket, hogy a mikrofon elé üljenek.

 

„Bár ma már szinte senki nem vesz rádiókészüléket, annyit változott a technológia, a rádiózás mégsem veszett ki a modern életből, sőt a Covid-időszak mintha újra előtérbe hozta volna erre az igényt. Itt kapcsolódhatunk egymáshoz, bárhol is vagyunk épp a világban” – fejti ki Lantai Tamás szervező.

 

Hol és hogyan hallgatunk ma rádiót?

 

„A hallgatóink üzeneteiből kiderül, hogy a legkülönbözőbb élethelyzetekben hallgatnak minket. Kaptam már számkérést, ami így szólt: »Bocsi, névtelenül írok, mert órán ülök.« De azt is tudjuk, hogy a Mex Comedyt sokan vasárnapi főzés közben hallgatják, másoknál ilyenkor együtt nevet a család” – meséli a Mex Rádió vezetője.

 

A Mex Comedy visszatérő vendégei is bejelentkeznek február 13-án: Maksa Zoltán, Orosz György, Németh Kristóf és Redenczki Marcsi.

 

 

Gyakori szórakozás a rádiózás a reggeli készülődés vagy épp vezetés közben, míg van, aki este erre alszik el. A munkahelyeken vagy az idősebb korosztály otthonában pedig akár egész nap is szólhat a háttérben.

 

A kezdetekben a távhangadó köré gyűltek az emberek szilveszteri rádiókabarét vagy élő közvetítést hallgatni, és a vízállásjelentés is sokunknak a gyermekkort idézi. Ma egyre népszerűbbek a rádióhallgatáshoz az applikációk, melyekkel kedvenc dalunkat is kérhetjük.

 

Mit mesél Maksa Zoltán, Jáksó László vagy Boros Lajos a rádiózásról február 13-án?

 

A Mex Rádió online felületein megszólaló számos műsorvezető a saját élményeit, rádiós múltja fénypontjait fogja megosztani. A szervezőket az érdekli, mit jelent számukra a rádiózás, mit ad nekik ez a munka, és milyen értéket adnak ők a hallgatóknak.

 

„Maksa Zoltán és Ihos József képviseli az idősebb generációt a rádiózás világnapján, a tőlük megszokott módon vidám történetekkel látják el a hallgatókat most is. Ráadásul visszarepítenek minket a Rádiókabaré hőskorába.

 

A meghívottakat az alapján választottam ki, ami a Mex Rádióban nálunk is a legfontosabb: hogy azok szerepeljenek, akik az érzelmekkel dolgoznak, akik lelket és értéket visznek a műsoraikba” – árulta el Lantai Tamás.

 

A szervezők célja, hogy a konkurenciaharcokat mellőzve, közösen átélhessék a rádiózás örömét műsorvezetők és hallgatók, attól függetlenül, hogy ki milyen csatorna színeiben dolgozik a hétköznapokon.

 

„Aggódtam, hogy a csatornák nem engedik majd el a műsorvezetőiket, de szerencsére mindenki magától értetődően igent mondott, így 40 beszélgetőpartnert tudtunk összehozni erre az ünnepi alkalomra. Ahogy a Mex Rádió fő üzenetében is megfogalmaztuk, csak pozitívan, politikamentesen fogjuk megtartani ezt a kivételes napot is” – zárja gondolatait a Mex Rádió vezetője.

 

Lantai Tamást a zene szeretete vezette ebbe a világba, aminek mindmáig szerelmese. Karrierjét az azóta megszűnt Citrom Rádióban kezdte, mára pedig az ország egyik leghallgatottabb online rádióhálózatát irányítja, csapatához közel 1 éve Szakál Miki is csatlakozott. Természetesen a Mex Rádió csapattagjai is megszólalnak majd a február 13-ai rendhagyó adásban.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

PlayIT: nagyszabású gamer rendezvényeknek ad otthont a Széchenyi-egyetem

A gamingé és az e-sporté lesz a főszerep a győri Széchenyi István Egyetemen március 23-án, ahol a hazai gamerek legnagyobb rendezvénye, a PlayIT Széchenyi Game Fest kap helyet. Az országos eseményen többek között drónok, szimulátorok, izgalmas versenyek és ismert influenszerek várják az érdeklődőket.

2024. március 19. 11:35

Kyndryl: A MI várhatóan teret nyer az ügyfélszolgálatokban, a bankokban, a biztosításban és az oktatásban

A mesterséges intelligencia-technológia legújabb vívmányai közé tartozik a generatív mesterséges intelligencia, amelyet az jellemez, hogy kreatív képességei révén képes új tartalmakat, képeket, zenét generálni, sőt, korábbi információk és tapasztalatok felhasználásával akár ügyfélszolgálati feladatokat is el tud látni.

2024. március 19. 10:03

Több százezernyi forintnyi érték lapul az otthonainkban

Ha valakinek hirtelen nagyobb összegre van szüksége, akkor érdemes szétnéznie a lakásban, mielőtt a bankba rohanna hitelért. A fenntarthatóság jegyében ma már szinte azonnal készpénzzé tehetjük a nem használt eszközeinket, amivel nemcsak a családi kasszának teszünk jót, hanem a környezetnek is. Egy-egy fiókban vagy szekrényben lapuló mobiltelefon, laptop, tablet, esetleg fényképezőgép ára a több százezer forintot is elérheti ugyanis még használtan is.

2024. március 18. 19:21

Kirobbanó gaming teljesítmény az AOC 44,5″ OLED monitorjával

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gamer monitor* és IT-kiegészítő márkája – újabb csúcskategóriás OLED modellel bővíti a népszerű AGON PRO termékcsaládot. A 44,5″ hüvelykes (113 cm) AGON PRO AG456UCZD gamer monitor elmélyült játékélményt nyújt. 

2024. március 18. 17:44

Átadták a Jedlik Ányos-díjat

Idén is átadták a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) egyik legrangosabb díját, a Jedlik Ányos-díjat, amely a kimagaslóan sikeres feltalálói tevékenység, valamint a kiemelkedő színvonalú és hatékonyságú iparjogvédelmi munkásság elismerését szolgálja. A Magyar Nemzeti Múzeumban kiosztott díjat ezúttal két vegyészmérnök, egy építőmérnök, egy villamosmérnök és egy szellemitulajdon-védelem területén tevékenykedő szakember kapta.

2024. március 18. 16:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15