Online a strandszezonban is jobban érzik magukat a ducik

forrás: Prím Online, 2023. július 3. 12:43

Tombol a nyár, a rövidnadrágok, szoknyák, atlétatrikók és merész dekoltázsok időszaka. Ez azonban a súlyfelesleggel küszködőknek rémálom lehet: sok plus size ember túl gátlásos ahhoz, hogy akár fürdőruhában ismerkedjen. A Párom.hu és a Ducitárs.hu társkereső platformok közös felmérése alapján számukra az internetes társkeresés jelentheti a biztonságos megoldást.

A párkeresés rohanó és elmagányosodó társadalmunkban mindenki számára kemény dió, de valljuk be, hogy a plus size emberek sokszor még nagyobb hátránnyal indulnak. Ráadásul a nyári hónapokban, ami a nagyobb önbizalommal rendelkezők számára a felszabadult ismerkedés terepe, sokszor még nehezebb helyzetbe kerülnek.

 

 

Meglepő eredmény: a teltebbek szerint a súly nem számít

 

A mostani felmérés szerint a válaszadók többsége, pontosabban a ducik 64%-a, úgy gondolja, hogy a súly nem számít a párkapcsolatban. Ezzel a mai, vékonyság-orientált világunkban valószínűleg ők jelentik a kisebbséget – és ez bizony szintén nem könnyíti meg az párkeresést.

 

„Mivel a plusz kilók gyakran azt eredményezik, hogy az ember rosszul érzi magát a saját bőrében, sokkal nehezebben nyit majd mások felé, sőt, azt is nehezebben veszi észre, ha mások szimpatikusnak találják. A súlyfelesleg, főleg a nagy melegben, teljesen ellehetetlenítheti a személyes ismerkedést, a mostani felmérés eredményeiből viszont kiderült, hogy az online társkeresés biztonságos és hatékony módszer lehet a duci szinglik számára” – árulta el Markovics András, a Ducitárs.hu oldal tulajdonosa.

 

 

Nyáron sem nehezebb az ismerkedés

 

A felmérés résztvevőinek 42%-a szerint az ismerkedés nem függ évszaktól, tehát nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy a nyár megnehezítené a molettek dolgát. Azonban az is jól látszik, hogy a ducik nem szívesen ismerkednek strandon vagy vízparton, a legnépszerűbb módszer a nyári hónapokban is az online párkeresés marad. Sőt, a nyaralásnál még a szórakozóhelyek és házibulik és népszerűbb randihelyszínek a plus size hölgyek és urak szerint.

 

 

Az eredmények azt mutatják, hogy a válaszadók jelentős része, közel fele kizárólag online keresi a párját, és nem bízik a hagyományos személyes ismerkedésben. Ennek oka valószínűleg az, hogy az online társkeresés lehetőséget ad arra, hogy az emberek először megismerjék egymást a virtuális térben, megbeszéljék preferenciáikat és felmérjék a másik adottságait is. A válaszadók 30%-a szeretne levelezni is a személyes találkozó előtt, hogy megismerje a leendő partnerét.

 

„Az online ismerkedés egyfajta védőháló a túlsúlyos embereknek, hiszen itt önfeledten kereshetik az igazit, anélkül, hogy rosszul éreznék magukat” – mondta el Markovics András. Hozzátette, a 2019-ben indult Ducitárs.hu a „teltek és vidámak társkereső oldalaként” határozza meg magát. Ezen a felületen azok is lehetőséget kapnak a randizásra, flörtre, akik a hétköznapok során nehezen tudják ezt megoldani.

 

Fotók: Pixabay, Ducitars.hu, Parom.hu

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Telefonunk biztonsága a személyes biztonságunk

Az okostelefonok óriási segítséget jelentenek a hétköznapokban, és a munkától kezdve a szórakozáson át a pénzügyekig mindent intézhetünk rajtuk. Ezzel együtt azonban komoly veszélynek is kitehetjük magunkat – már ha nem figyelünk arra, hogy óvjuk a személyes adatainkat, és illetéktelenek ne férhessenek hozzá készülékünkhöz. Az alábbiak figyelembevételével nemcsak eszközünktől, hanem személyes adatainktól is távol tarthatunk másokat.

2024. május 11. 17:10

A Rakuten Viber visszatér a Formula E-be

A Rakuten Viber, a privát és biztonságos üzenetküldés és hívások globális vezetője örömmel jelenti be, hogy az ERT Formula E csapattal kötött új partnerség révén visszatér az ABB FIA Formula E World Championshipbe.

2024. május 11. 15:36

Copilot for Microsoft 365 már magyarul is

A Microsoft bejelentése szerint 16 újabb nyelvvel gyarapodott azon nyelvek száma, amelyeket a vállalat generatív mesterséges intelligenciára alapuló alkalmazása, a Copilot for Microsoft 365 támogat mind az üzleti, mind pedig az egyéni felhasználók esetében. A magyar is ezek között van.

2024. május 11. 13:43

Ilyen lesz az első, személyzet nélkül is működő magyar bolt

A tervek szerint már idén nyáron elindulnak az első távfelügyelt boltok Magyarországon. A technológia révén a hagyományos üzletek átalakítást követően személyzet jelenléte nélkül is nyitva tarthatnak, akár 24/7-es üzemmódban. 

2024. május 11. 12:01

A régiós pénzügyi vezetők harmada már teszteli a generatív AI megoldásokat

Közép-Európában már minden harmadik szervezetnek közvetlen tapasztalata van a generatív mesterséges intelligenciával, és mindössze a vállalatok négy százaléka várja passzívan, hogy a versenytársak tegyék meg az első lépést. A régióban négyből három pénzügyi vezető (73%) véli úgy, hogy az AI fontos a vállalatuk stratégiája szempontjából. A Deloitte legfrissebb CFO felmérése szerint a megkérdezett pénzügyi vezetők fele költségcsökkentést vár a mesterséges intelligencia bevezetésétől. 

2024. május 11. 10:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36