Binance: Megállapodásra jutottunk az amerikai szabályozókkal

forrás: Prím Online, 2023. november 24. 20:34

Örömünkre szolgál, hogy az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumával, az Amerikai Határidős Felügyelettel, az Amerikai Egyesült Államok Külföldi Eszközöket Ellenőrző Hivatalával, és a Pénzügyi Bűnüldözési Hálózattal megállapodásra jutottunk a szervezetek regisztrációs, megfelelési és szankciós ügyekkel kapcsolatos vizsgálatai során. A határozatok kimondták vállalatunk felelősségét korábbi jogsértésekért, ugyanakkor lehetővé teszik számunkra, hogy lezárjuk fejlődésünknek ezt a tanulási és növekedési kihívásokkal teli fejezetét – írta a Binance friss blogbejegyzésében

 

• Azonnali hatállyal Richard Teng, a Binance regionális piacokért felelős vezetője követi Changpeng Zhaót (CZ) a vezérigazgatói poszton. 

• A hatóságok nem állítják, hogy a Binance hűtlenül kezelte volna a felhasználók pénzeszközeit, és azt sem, hogy a vállalat piaci manipulációban vett volna részt. 

• A cég szerint ők és a kriptoipar fényes jövő előtt állnak.

 

A Binance optimista a jövőt tekintve: szerintük erősebb vállalatként fognak felemelkedni, miközben megalapozzák a következő 50 évet. Mint írták, bár a Binance nem tökéletes, már kis startupként is törekedett a felhasználók védelmére, óriási erőfeszítéseket tett a biztonság és megfelelőség érdekében. Amikor azonban növekedésnek indult, még nem rendelkezett olyan megfelelőségi ellenőrzésekkel, amelyek szükségesek lettek volna egy ilyen ütemben átalakuló vállalat számára. Mint fogalmaztak, a Binance világszerte rendkívül gyorsan növekedett egy új és fejlődő iparágban, amely maga is a szabályozás korai, fejletlen szakaszában volt, eközben olykor rossz döntéseket is hozott. 

 

A Binance ezért vállalja a felelősséget. Az elmúlt két évben keményen dolgoztunk szervezetünk és személyzetünk átszervezésén, valamint rendszereink korszerűsítésén. Új vezetőségünk van, amely megfelelő tapasztalattal rendelkezik a hagyományos pénzügyi intézmények és a fontos technológiai vállalatok szabályozása, a bűnüldöző szervekkel történő együttműködés és a nagyvállalatok működtetése terén. Ennek a folyamatnak köszönhetően erősebbé és biztonságosabbá váltunk felhasználóink számára – fogalmaztak a bejegyzésben.  

 

Hozzátették: soha nem tántorodnak el a felhasználók biztonságára és védelmére vonatkozó alapvető értékektől. Komolyan veszik a letétkezelői felelősségüket, minden felhasználói eszközre fedezetet biztosítanak. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók bármikor kivehetik a platformról eszközeik 100 százalékát. 

 

Nem történt hűtlen kezelés

 

Fontosnak tartották ugyanakkor kiemelni, hogy a hatóságok:

• nem állítják, hogy a Binance hűtlenül kezelte volna a felhasználók pénzeszközeit, és

• nem állítják, hogy a Binance piaci manipulációban vett volna részt. 

 

Mint fogalmaztak, a Binance jövője a hosszú távú növekedési tervekre épül. A következő időszakban a felhasználók védelmére és egy évtizedekre szóló platform kiépítésére összpontosítanak. Ez a fókusz és a felhalmozott tapasztalat nagyfokú rugalmasságot biztosít, megfelelő erőforrásként nem csak a következő öt, hanem akár a következő ötven évre is. A korábbi vezérigazgató pedig továbbra is a Binance többségi részvényese marad, és konzultációra a jövőben is bármikor rendelkezésre áll. 

 

Kijelentették: a következő ötven évre való pozicionálás azt jelenti, hogy megértik a kriptoágazat jelenlegi kihívásait, és azon dolgoznak, hogy megfelelő szabványokat dolgozzanak ki ezek megoldására, többek között a megfelelés, a biztonság, a bűnüldözéssel való együttműködés és a felhasználói átláthatóság területén. 

 

Ezen frissítések és a globális szabályozókkal folytatott közös munka eredményeként a Binance ma stabilabb, mint a múltban volt. Értékes tanulságokat vontunk le, amelyek az egész iparágban alkalmazhatóak a kriptohasználók támogatására. Elismerjük, hogy a megfelelés mellett az átláthatóság is elengedhetetlen az iparági bizalom helyreállításához a kihívásokkal teli piaci körülmények és az iparági rossz gazdálkodás közepette. A saját múltunkból tanulva, büszkén indítjuk el az iparágunkban működő vállalatok közül a legjelentősebb beruházásokat a megfelelés, a biztonság és az átláthatóság terén – közölte a bejegyzésben a kriptotőzsde.

 

Kiemelték: azonnali hatállyal Richard Teng, a Binance regionális piacokért felelős vezetője követi CZ-t a vezérigazgatói poszton. Mint írták, Teng képzett vezető, aki több mint három évtizedes pénzügyi szolgáltatási és szabályozási tapasztalattal a háta mögött vezeti át a vállalatot a növekedés következő időszakán. A Binance-hez történt csatlakozása előtt az Abu Dhabi Global Market pénzügyi szolgáltatások szabályozó hatóságának vezérigazgatója, a Szingapúri Tőzsde szabályozási igazgatója, valamint a Szingapúri Monetáris Hatóság vállalati pénzügyi igazgatója volt.

 

Az új vezető az X-en közölte, hogy a következők három dologra fog összpontosítani:

A felhasználók megnyugtatására, hogy továbbra is bízhassanak a vállalat pénzügyi erejében és biztonságában. A szabályozó hatóságokkal való együttműködésre a magas szintű előírások globális fenntartása érdekében, amelyek elősegítik az innovációt, miközben garantálják a fogyasztóvédelmet. A partnerekkel való együttműködésre a Web3 növekedésének és elfogadásának előmozdítása érdekében.

 

 

Megfelelés és biztonság

 

A Binance kijelentette: szisztematikusan dolgoznak a szervezet és a humán struktúra átalakításán, rendszereik korszerűsítésén, és új iparági szabványt állítanak fel a megfelelőség terén.  Többek között frissítették és bővítették a házon belüli pénzmosás elleni (AML) észlelési és elemzési képességeiket. A Binance AML-megfelelősége már ma is iparági szabvány, a kriptotőzsde folyamatosan fejleszti ezzel kapcsolatos irányelveit. A Binance emellett jelentős vezető szerepet játszik a kiber- és pénzügyi bűnözés, valamint a terrorizmus elleni küzdelemben. 

 

A Binance volt az egyik első olyan nagy tőzsde az Egyesült Államokon kívül, amely kötelező know your customer (KYC)-eljárásokat írt elő minden felhasználó számára. Ma a potenciális felhasználóknak érvényes személyazonossági igazolványt kell bemutatniuk, emellett pedig egy szelfit is, amelyet a Binance ellenőriz. A Binance kereséseket is végez, például a büntetett előélet, a terrorizmussal való kapcsolat, a politikailag kitett, illetve a nemzetközi szankciókkal sújtott személyek listáin való szereplés éellenőrzése érdekében. A vállalat mindezek mellett megbízható monitoringeszközöket is használ a gyanús tranzakciók felderítésére és leállítására. Az elmúlt években óriási erőforrásokat fordítottak a megfelelőségi programjuk fejlesztésére. Mára olyan erős megfelelési háttérrel rendelkező vezetőséggel rendelkeznek, amely egy több száz fős, szakértőkből álló csapatot felügyel, beleértve több mint 60, korábbi bűnüldözési vagy szabályozó hatósági tapasztalattal rendelkező munkatársat, és több mint 200, megfelelési szakmai bizonyítvánnyal rendelkező kollégát. A fentieken túl több száz elkötelezett operatív termék- és technikai alkalmazottat foglalkoztatnak, akik támogatják a vállalat megfelelőségi programjainak fejlesztését és végrehajtását. 

 

A Binance fejlett, harmadik féltől származó eszközöket használ az országok – köztük az Egyesült Államok – szankciós törvényeihez kapcsolódó ellenőrzések és korlátozások önkéntes végrehajtására, beleértve a valós idejű, láncon belüli szankciós tranzakciók nyomonkövetését és szűrését is. 

 

Bűnüldözési együttműködés

 

A Binance több olyan csapatot is foglalkoztat, amelyek rendszeresen együttműködnek a bűnüldöző szervekkel és tisztviselőkkel, és amelyeknek együttesen több mint 70 tagja van. A Binance feltárta és proaktívan segítette a bűnüldöző szerveket a nemzetbiztonsággal kapcsolatos problémák kezelésében a világ számos országában. Ezen túlmenően 2023. január 1. és november 13. között a több mint 52 700 bűnüldözési kérelmet dolgoztak fel, világszerte 12 699 regisztrált bűnüldözővel működtek már együtt. 2022-ben több mint 50 ezer kérést dolgoztak fel a témában. Tavaly több mint 70 workshopot tartottak a kiber- és pénzügyi bűnözésről. Ezekre az erőfeszítésekre építve az előző év szeptemberében a Binance bejelentette hivatalos globális bűnüldözési képzési programját, amelynek keretében idén már 120 képzést és workshopot tartottak. 

 

Elkötelezettség az átláthatóság mellett

 

A Binance felhasználói biztonságát növelő lépéseket is megvalósított, beleértve a Margin Insurance Fundot, amely megvédi ügyfeleiket a veszteségektől, ha komoly gondjuk támadna a tőkéjükkel. A Binance az egyik első kriptőzsde, amely rendelkezik a felhasználók számára létrehozott biztonságos eszközalappal (a SAFU-val), hogy szélsőséges esetekben megvédje őket.

 

A vállalat a biztonsági intézkedéseit oktatási kezdeményezésekkel párosítja, hogy a felhasználók megvédhessék magukat, és jobban megértsék a kripto-ökoszisztémát. A mindenki számára elérhető oktatás előmozdítása iránti elkötelezettségének részeként a Binance Academy-n több mint 430 cikket, valamint a kriptovalutával kapcsolatos szószedeti bejegyzéseket és mélyebb tudást biztosító tanfolyamokat tett nyilvánosan elérhetővé 30 nyelven. A cég 25 ország több mint 70 egyetemével működött együtt a kriptovaluta- és Web3-ismeretek átadása érdekében, helyi partnerekkel pedig csalásellenes kampányt indított.

 

A kriptopénz jövője

 

Hiszünk abban, hogy a kriptoipar és a Binance előtt fényes jövő áll. Olyan közösséget és ökoszisztémát építettünk, amely képessé teszi az egyéneket arra, hogy kihasználják a blokklánc-technológia erejét, hogy világszerte lehetőségeket teremtsenek családjaik, közösségeik és gazdaságaik számára, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy e technológiák átalakító erejét világszerte minél több ember tapasztalja meg – hangsúlyozta blogbejegyzésében a Binance. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50