A Samsung a világ legjobb munkaadója a Forbes szerint

forrás: Prím Online, 2023. november 29. 20:35

A Forbes ranglistáján ismét a Samsung nyerte el a „A Világ Legjobb Munkaadója” címet. Az első helyezettnek járó elismerést immár negyedik éve kapja meg a vállalat – a kiemelkedő eredmény tükrözi azt a hatalmas lendületet, amelyet az elektronikai óriás az alkalmazottak támogatásából merített, arra biztatva őket, hogy bátran bontakozzanak ki és fedezzék fel a bennük rejlő tehetséget, lehetőségeket. 

A Forbes több mint 170 000 munkavállalót kérdezett meg 50 különböző országban, többek között az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Németországban, Kínában, Indiában, Vietnámban és Koreában, a kutatást a Statista segítségével végezték. A felmérésben a résztvevők vállalatuk társadalmi felelősségvállalását, gazdasági teljesítményét és munkakörülményeit értékelték – emellett megválaszolták, hogy ajánlanák-e a céget családtagjainak vagy barátaiknak. Ezenkívül arra is felkérték az alkalmazottakat, hogy értékeljenek más vállalatokat is ugyanabban az iparágban. A válaszokat egy pontrendszerben összesítették, majd a 700 legmagasabb pontszámot elért vállalatból állították össze a végső listát.

 

A cégek nem fizetnek a felmérésben való részvételért, szigorúan tilos beavatkozniuk annak folyamatába és eredményeibe, a résztvevőket pedig teljes mértékben védi az anonimitás.

 

 

A Samsung folyamatos sikere a Forbes-listán annak köszönhető, hogy alkalmazottai kimagaslóan elégedettek és büszkék a cégükre, valamint a vállalat hírneve pozitív az iparágban. A Forbes kiemelte, hogy a vezető vállalatok, köztük a Samsung, miként helyeznek hangsúlyt a fejlődési lehetőségekre, a nemzetközi együttműködésre, a hibrid munkavégzésre távmunkára és arra, hogy alkalmazottaik számára jelentőségteljes munkát biztosítsanak. A munkavállalók preferenciáira hazánkban a PwC kutatása mutat rá, a 2023 Legvonzóbb Munkahelye díj Technológia iparági kategóriájában második helyezést ért el a Samsung idén is*.

 

A Samsung folyamatosan is megújítja és korszerűsíti munkakultúráját és rendszereit, hogy kényelmes és biztonságos környezetet nyújtson, amely lehetővé teszi, hogy az alkalmazottak minden szinten a legtöbbet hozzák ki munkájukból. A cég a különböző telephelyein nem munkával kapcsolatos szolgáltatásokat is biztosít, például házon belüli éttermeket, klinikákat, fitneszközpontokat, mentális egészségügyi tanácsadó klinikákat és további létesítményeket.

 

A Samsung emellett egy belső inkubációs programot, a Creative Lab-et, valamint Munkavállalói közösségeket (Employee Resource Groups, ERG) kínál, utóbbiak olyan vezetők és alkalmazottak önkéntes hálózatépítő csoportjai, akiknek közös érdekük a sokszínűség és a befogadás. A munkatársak büszkeségét az is növeli, hogy számos olyan társadalmi felelősségvállalási programban vesznek részt, amelyek a helyi közösséget támogatják, ilyen például a Megoldások a holnapért (Solve for Tomorrow) és a Samsung Innovation Campus.

 

A fejlődés és az összefogás elősegítése érdekében a Samsung bevezette és támogatja a „Mosaic” belső ötletmegosztó platformot is; a Samsung Talent Exchange Program (STEP) nevű globális tehetségcsere-programot, a University of Samsung Electronics (UniverSE) egyetemet, amely integrált szakmai- és vezetőképzést biztosít, hogy a munkavállalók globális vezetőkké válhassanak. Ezen kezdeményezések mindegyike hozzájárul a Samsungnál dolgozó tehetséges kollégák magas szintű fejlődéséhez, elkötelezettségéhez és elégedettségéhez.

 

________________________

*PwC 2023 Legvonzóbb Munkahelye Díj: https://www.pwc.com/hu/hu/sajtoszoba/2023/munkaeropiaci_preferencia_felmeres_2023.html

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50