Online céginformációk a Creditreformtól

MTI Sajtóadatbank, 2001. szeptember 11. 08:35
Az utólagos fizetési módok elterjedésével megnőtt az igény a megbízható cégminősítő céginformációk iránt - mondta Nagy István, a Creditreform-Interinfo Kft. ügyvezető igazgatója hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón. Az előzetesen tájékozódni kívánó ügyfelek ezentúl az internet segítségével online információkhoz is juthatnak magyar és külföldi cégekről egyaránt.
A hazai vállalkozások évente több száz millió forintot költenek céginformációkra. A piacot három nagy információ-szolgáltató cég uralja, amelyek közül a Creditreform piaci részesedése Nagy István szerint 35 százalék körüli. A Creditreform Kft. 11 éve tevékenykedik Magyarországon a világ 38 országában jelenlévő Creditreform franchise rendszerén belül. A cégcsoport éves forgalma meghaladja a félmilliárd márkát, ami az európai piacnak mintegy 40 százalékát teszi ki.

A magyarországi kft. mintegy 440 ezer adatot tartalmazó adatbázisát az ügyfelek igényeinek megfelelően frissítik. Jelenleg 740 tagja és 1.400 ügyfele van a társaságnak. Évente több tízezer információt kérnek le a cégtől. A ügyfelek számának növekedése Nagy István szerint azzal is magyarázható, hogy az utóbbi években romlott a hazai cégek fizetőképessége, illetve -készsége.

A Creditreform nem csak alapvető információkat nyújt a cégekről, de meghatároz egy úgynevezett bonitas indexet is, ami a vele tervezett üzleti kapcsolat kockázatát mutatja. Felmérik továbbá a biztosíték nélkül nyújtható hitelkereteket is az egyes társaságoknál. A cégekről kapott információkat a vevőktől, szállítóktól kért és kapott tájékoztatások alapján ellenőrzik.

A kft. nettó árbevétele évről évre egy-két százalékkal növekszik. Az 1999. évi 230 millió forintos nettó árbevétel tavaly 250 millió forintra nőtt, és hasonló bővülésre számítanak az idén is. A cég nyeresége két évvel ezelőtt 11-12 millió, tavaly 15 millió forintot tett ki.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36