A WTC után a technikai részvények piaca is összeomlott

Zsigó József, 2001. szeptember 11. 19:49
A WTC ellen végrehajtott terroristatámadás nem csak New York nevezetességét döntötte romba, hanem a technikai részvények gyors stabilizálódásának az esélyeit is. A finn mobilgyártó óriás, a Nokia nagy reményeket fűzött a mai kereskedési naphoz, mivel veszteségei kisebbek lettek, mint az előrejelzés, így szakértők legalább 10 százalékos részvényemelkedést vártak. A tragikus hírek hatására azonban minden részvény ára zuhanni kezdett a még nyitva tartó európai tőzsdéken, a Future Stock részvények ára is a mélyponton áll, csakúgy, mint a dollár iránt táplált bizalom.
Mint ismeretes, az American Airlines és a United Airlines eltérített gépei helyi idő szerint nem sokkal 9 óra előtt csapódtak a felhőkarcolókba, amelyek kigyulladtak, és hamarosan összeomlottak. A közeli tőzsdén – amely épp nyitáshoz készült -, pánik tört ki, és a már benntartózkodókat a légópincékbe küldték. Az épületet ugyan nem érte közvetlen támadás, de a későbbre tervezett nyitást végül teljesen el kellett halasztani.

Megfigyelők szerint a válság még eltarthat néhány hétig, de a Nokia részvények még mindig a legvonzóbbak, különösen, ha a Motorola vagy az Ericsson papírjaihoz hasonlítjuk azokat – írja az InternetNews.

Kulcsszavak: =terror trend Nokia

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38