HP: új többfunkciós eszköz - októberben már a hazai szakboltokban is

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2001. szeptember 14. 17:30
A Hewlett-Packard Company tegnap bemutatta eddigi legkisebb méretű, otthoni felhasználóknak szánt, síkágyas kiépítésű, többfunkciós eszközét.
A hp PSC 950 kifejezetten rövid (1-3 oldalas) anyagok küldésére kialakított faxgépe hat másodpercenként továbbít egy oldalt (a 14,4 kbps átviteli sebességű modemchippel). A 60 gyorstárcsázó gombbal és automatikus újratárcsázási funkcióval is rendelkező eszköz tetszőleges hosszúságú dokumentumok fogadására, illetve küldési nyugták, valamint tevékenységlisták nyomtatására is képes.

Az eszköz 600x1200 dpi felbontású, tiszta és éles képet produkál, optikai karakterfelismerő (OCR) szoftvere pedig a szöveges dokumentumok gyors és megbízható módosítását is lehetővé teszi.

Fényképek nyomtatása és továbbküldése: a hp PSC 950 Photo Proof Sheet jellemzője lehetővé teszi, hogy a felhasználó közvetlenül digitális fényképezőgépéről nyomtassa ki fotóit. Ehhez csupán be kell illesztenie a megfelelő nyílásba fényképezőgépe memóriakártyáját, és a "proof sheet" gomb megnyomásával máris automatikusan elkészül az összes felvételt tartalmazó tesztoldal. A tesztoldalon aztán megjelölheti a nyomtatni kívánt fotókat, illetve a képek méretét és papírtípusát. A síkágyas képolvasó érzékeli a tesztoldal jelöléseit, majd - számítógép közbeiktatása nélkül - parancsot ad a kiválasztott képek nyomtatására.

A memóriakártyák képei az otthoni számítógép hp photocenterébe is könnyen áttölthetők. A PC-n a felhasználó módosíthatja felvételeit, albumokat vagy születésnapi üdvözlőkártyákat készíthet belőlük, elektronikus levélhez csatolva barátainak és családtagjainak is továbbküldheti, vagy akár weboldalra (pl. www.cartogra.com, vagy www.MyFamily.com) is felviheti őket.

További jellemzők:

Egyszerű telepítés PC- és Mac-kompatibilis USB-csatlakozással.

Többféle papírtípus kezelése: az eszköz valamennyi hp-papírra és a kreatív tervezési feladatokhoz kidolgozott, különleges alapanyagok többségére is képes nyomtatni.

Nyomtatás

Fényképminőségű színes nyomtatás max. 2400x1200 dpi felbontással fotópapírra, fekete szöveg nyomtatása 600 dpi felbontás mellett.

Sebesség: fekete - max. 12 oldal/perc, színes - max. 10 oldal/perc; a hp díjnyertes Photoret III technológiája.

Faxolás

14,4 kbps-os átviteli sebességű faxmodem, manuális többoldalas faxolási lehetőség.

Képolvasás

600x1200 dpi optikai felbontás (max. 9600 dpi bővített); színmélység: fekete - 8-bit, színes - 36-bit.

Másolás

Sebesség: fekete - 12 másolat/perc, színes - 9 másolat/perc.

Egy műveleten belül akár 99 másolat is készíthető az eredetiről; kicsinyítés/nagyítás: 25-400%.

A hp PSC 950 2001. októberében kerül a szaküzletek polcaira, kb. bruttó 139 900 Ft-os áron.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14