Új HP többfunkciós készülék a magyar piacon – és az irodákban

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2001. szeptember 16. 20:18
A Hewlett-Packard bemutatta új színes, többfunkciós modelljét, az Officejet G85-öt. A Deskjet 970Cxi nyomtató köré épített all-in-one készülékkel egyetlen eszközben elérhetjük a legfontosabb irodai funkciókat: nyomtathatunk, szkennelhetünk, fénymásolhatunk és faxolhatunk.
Az Officejet G85 „szíve” a sokszoros díjnyertes Deskjet 970Cxi színes tintasugaras nyomtatóműve. A többfunkciós eszköz a HP PhotoRET III technológiájával kitűnő minőségű, fotópapíron akár 2400x1200 dpi felbontású nyomatokat készít. Fekete-fehér dokumentumok: a 600x600 dpi felbontású oldalakon még az egészen kis betűk is olvashatók. Az Officejet G85-tel percenként 12 fekete vagy 10 színes oldalt nyomtathatunk.

Az Officejet G85 S percenként 12 fekete-fehér vagy 9 színes másolatot készít. A másoló funkció mind a többfunkciós készülék mellett állva, mind pedig asztali számítógépünkről vezérelhető. Az Officejet G85 rengeteg olyan kényelmi szolgáltatást is nyújt, ami sok kisebb fénymásolóból hiányzik: segítségével kicsinyíthetjük vagy nagyíthatjuk a másolandó anyagokat, két oldalt másolhatunk egyetlen nyomatra, tükrözhetjük vagy automatikusan a papírmérethez igazíthatjuk a dokumentumot. Nem elhanyagolható tény, hogy a tárgylapra nem csak különálló oldalakat, de brosúrákat, könyveket, vagy akár háromdimenziós tárgyakat is helyezhetünk. A harminclapos automatikus lapadagoló segítségével nem kell egyenként, kézzel másolnunk.

Az Officejet G85 szkennelési funkciója: a beolvasott dokumentumokat a készülékhez tartozó optikai karakterfelismerő (OCR) alkalmazással ismét szerkeszthető fájllá alakíthatjuk, vagy a helyi hálózatra kapcsolt bármelyik számítógépre elmenthetjük – színesben, akár 9600 dpi felbontásban, 24 bites színmélységgel, vagyis több millió színnel. A hosszabb dokumentumok felismerését a 30 oldalas automatikus lapadagoló segíti.

A HP Officejet G85 igazi újdonsága azonban a faxolás. Ez az első többfunkciós készülék a HP-tól Európában, amely a színes faxok küldését is támogatja. Az Officejet G85 memóriájában legfeljebb 125 oldalt és 125 gyorshívó kódot tárolhatunk. A 10 gyorshívó billentyű segítségével akár 20 fős csoportnak is küldhetünk körfaxot – vagyis az automatikus lapadagoló használatával akár húsz címzettnek is elküldhetünk egy 30 oldalas, színes dokumentumot anélkül, hogy a készülék mellett kellene toporognunk. Sőt, a megfelelő (külön megvásárolható) szoftver használatával nem is kell az Officejet G85 közelébe mennünk: saját asztali számítógépünkről is elküldhetjük faxdokumentumainkat.

Mivel az eszközt nem csak hagyományos párhuzamos, de USB kapcsolatra is felkészítették, PC-vel és Macintosh számítógépekkel is használhatjuk.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50